…
…
…
…
01 Nisan 2021, Perşembe Kahramanmaraş

Otizme Mavi Işık Yaktık


2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde İl Müdürlüğümüz bir kez daha ‘Mavi’ye büründü. Otizme dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacı ile tüm dünyada eşzamanlı düzenlenen ‘Otizme Mavi Işık Yak’ kampanyası kapsamında ülkemizdeki önemli ikonik yapılar 2 Nisan’da mavi ışıkla aydınlatılırken İlimizde de İl Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarımızla Kamu Kurum ve Kuruluşlarının girişleri mavi balonlarla süslenerek gece ise mavi ışıkla aydınlatıldı.

İl Müdürlüğümüzün gün öncesinden hazırlıklarına başladığı 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü etkinliklerin ilk ayağı İl Müdürlüğümüz hizmet binasının ve kuruluşlarımızın mavi ışıkla aydınlatılması oldu.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya mavi ışık kampanyası hakkında;

“Bakanlığımızın çağrısı ile duyarlı bireyler de sosyal medya hesapları üzerinden #DünyaOtizmFarkındalıkGünü etiketi ile otizmin farkında ve onların yanındayız mesajlarını paylaştı. ‘Evde Kal’ çağrısının yapıldığı bu dönemde ilimizde yaşayan vatandaşlarımız evlerinde otizme mavi ışık yakarak, bu anlamlı farkındalık hareketinin bir parçası oldular” dedi.