…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
02 Nisan 2021, Cuma Kahramanmaraş,Türkiye

Otizm Farkındalık Günü Kahramanmaraş’ta Dolu Dolu Kutlandı


Kahramanmaraş'ta otizme dikkati çekmek ve bu konuda farkındalığı artırmak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz birçok farklı etkinliğe yer verdi.

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, Milletvekillerimiz Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkan Vekili Mustafa Evliya, MUSİAD Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu katıldı.

Birleşmiş Milletler tarafından 2008 tarihinde alınan karara göre; her yıl 2 Nisan günü tüm dünyada "Otizm Farkındalık Günü" olarak kutlanmaktadır. Bu günün kutlanmasındaki tek amaç; toplumu "Otizm Spektrum Bozuklukları" konusunda bilgilendirerek, duyarlılık ve farkındalık kazandırmak amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz bu yıl da birçok etkinlik gerçekleştiriyor.

1 Nisan etkinliklerini başlatan İl Müdürlüğümüz Pskoloğu Tülay Yüksel Aksu Tv de Güne Başlarken Programının konuğu oldu. Yine aynı gün ilimizde bulunan dijital ekranlarda Otizm Farkındalık Günü etkinlik görselleri yayınlarnarak halkımızda farkındalığın gün öncesinden oluşturulması sağlanmaya çalışıldı.

Yine Piazza AVM de stant açan İl Müdürlüğü Çocuk Hakları Komitesi üyesi gençler farkındalık oluşturmak için AVM de bulunan vatandaşlara broşür ve el ilanı dağıttı.

Aynı gün akşamında ise "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü"nde dünya çapında eş zamanlı düzenlenen "Otizme Mavi Işık Yak" kampanyası kapsamında, Kahramanmaraş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü hizmet binamız mavi ışığa büründü.

2 Nisan günü etkinliklerimiz Onikişubat Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Otizmli çocuk Kubilay ÖZBEK’in Org dinletisiyle başlayan etkinlik programında kuruluştan hizmet alan ve aileleriyle program gelen otizmli çocuklarında çocuk hakları komisyonuna üye olması sağlanarak, üye olduklarına dair kendilerine kimlik kartlarını Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, Milletvekillerimiz Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkan Vekili Mustafa Evliya verdi Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun ve protokol üyeleri, faaliyetlere katılan çocuklara teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Kervan-Alpedo Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu ve otizmli çocuklarımız mavi dondurma kesti.

Vali Coşkun burada yaptığı konuşmada “Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle merkezimizdeki çocuklarımıza yönelik bir ziyaret gerçekleştirdik. Otizmi bir engellilik hali olarak değil bir farklılık olarak değerlendiriyoruz. Çocuklarımıza burada devletimizin ve milletimizin imkânları doğrultusunda, toplumsal yaşama daha fazla katılmaları noktasında çok güzel hizmetler veriliyor. Bu merkez Onikişubat Belediyemiz tarafından yapılarak İl Müdürlüğümüze devredilmiş ve çocuklarımızın eğitim aldığı güzel bir mekân. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Başkan Hayrettin Güngör, “Devletimiz bu mekânlarda özel gereksinimli yavrularımıza güzel hizmetler ve eğitimler veriyor. Bu çocuklarımıza emek veren İl Müdürlüğümüze, öğretmenlerimize ve ailelere şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Milletvekili Mehmet Cihat Sezal ise özel gereksinimli çocuklarımızın çok güzel faaliyetlerine şahit olduğunu söyleyerek çocuklarımızın gelişimine katkı sunan herkese teşekkür etti.

Milletvekili Ahmet Özdemir de “Hem ailelerin yükünü alan hem de özel gereksinime sahip yavrularımız için çok güzel bir ortam hazırlandığını gördük. Burada çok önemli bir hizmet yürütüyorlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.


Programda kendi elleriyle dondurma kesme sevinci yaşayan çocuklar ayrıca, protokol üyeleriyle birlikte farkındalık oluşturulması adına “Otizmli Çocuklarda Farklı Renkler” isimli el izi çalışması yaptı. 

Gökyüzüne mavi balon bırakılmasıyla etkinlik sona erdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya, yaptığı açıklamada, “İl Müdürlüğü olarak gün öncesinden etkinliklere başlayarak vatandaşların dikkatini 2 Nisan gününe çekmek istedik”dedi.

“Kampanya kapsamında hizmet binamızı mavi renkle ışıklandırdık. Bu gün 2 Nisan sabahı itibarıyla devam eden programlarımızda Onikişubat Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde ailelerimize yönelik Otizme Farklı Bakış Paneli, otizmli çocuklarımız için hazırlanan etkinlikler, onların bizim için hazırladığı sürpriz etkinlikler yer aldı.

Otizmin rengi olan mavi dondurma şovuyla yine tüm dünyanın dikkatini çekeceğiz. Bizler de otizme böylelikle farklı bir bakış açısı getireceğiz. Dondurma şov için Kervan Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Kahramanmaraş MUSİAD Şube Başkanı Sami Kervancıoğluna teşekkür ederiz diye konuştu.