…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Şubat 2020, Çarşamba Kahramanmaraş,Türkiye

Nesiller Pul Koleksiyonu(Filateli) Sergisinde Buluştu


Kahramanmaraş PTT Baş Müdürlüğü şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında Pul Koleksiyonu Sergisi düzenledi.

Sergiyi kuruluşlarımızda emanetimiz olan gençlerimiz ve huzurevlerimizde misafirimiz olan yaşlılarımız birlikte ziyaret etti. Yaşlılarımız Pul Koleksiyonu Sergisi anılarını tazelerken gençlerimizde babalarının dedelerinin kullandığı iletişim araçlarından biri olan mektuba yapıştırılan pul’ un yolculuğunu öğrendiler.

Yaşlılarımızdan Mustafa dedemiz “Bu sergide askerdeyken sevdiğim kadına, aileme yazdığım mektupta kullandığım pulla karşılaştım. Bundan 45-50 yıl öncesine gittim” dedi.

Gençler Sergiye hayran kaldıklarını belirtirken yaşlılara ise eskiyi hatırladık yad ettik dedi.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya ise;

“Kuruluşlarımızda kalan gençlerimiz ve yaşlılarımız vatanımızın değerleridir. Kuşaklar arası bağın kopmadan devam etmesi için genç kardeşlerimizi ve büyüklerimizi bir araya getiren Nesiller Buluşuyor projemiz kapsamında Pul Koleksiyonu Sergisini ziyaret ettik. PTT Genel Müdürlüğüne, Kahramanmaraş PTT Baş Müdürümüz Ali Kaplan’ a ve Filateli Dernekleri Federasyonu Yönetim Kuruluna şehrimize böyle değerli bir sergiyi kazandırdıkları için teşekkür ederim” dedi.

Gençlerimize ve yaşlılarımıza Hz. Muhammed’ in (s.a.v) Mektupları eserini hediye etti.