…
…
…
…
…
…
08 Ekim 2020, Perşembe Kahramanmaraş,Türkiye

Muhtarlarımıza Yönelik “Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Semineri” Düzenlendi


Kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla uygulamaya konulan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” kapsamında muhtarlarımıza yönelik “Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Semineri” düzenlendi.

Toplantıya Sayın Valimiz Ömer Faruk Çoşkun, Vali Yardımcımız Fatih Damatlar, İl Müdürümüz Mutlu Kaya ve muhtarlarımız katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sayın Valimiz Ömer Faruk Çoşkun, “Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında ulusal eylem planı doğrultusunda yerel bir eylem planımız yürürlüktedir. Bu eylem planı çerçevesinde tüm faaliyetlerimizi kararlı bir şekilde yürütüyoruz. Bu faaliyetler yürütülürken bahsedilen eylem planı dâhilinde bütün kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza bazı görevler tevdi edilmiştir. Bu görevler çerçevesinde bütün kurumlarımız faaliyetlerini yürütüyorlar. Mahallelerimizde devletimizin tabiri caizse eli, kolu ve gözü konumunda olan muhtarlarımızda bu sürecin yönetilmesinde çok önemli. Bu anlamda bu toplantı aracılığıyla muhtarlarımızdan beklentilerimizi dile getireceğiz.” diye konuştu. 

 

Toplantıda, İl Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Müdürlüğü çalışanları tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında muhtarlarımıza düşen görev ve sorumluluklar ile ilgili sunum yapıldı. Sunum sonrası Muhtarlarımızın seminerle ilgili soruları cevaplandırıldı.