…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
13 Ağustos 2022, Cumartesi Kahramanmaraş,Türkiye

Kuruluşlarımızda Aşure Programları Düzenlendi


Onikişubat Belediyesi ve İl Müdürlüğümüz iş birliğinde Şeht Hakan Duyğal, Kahramanmaraş Huzurevleri ve Çocuk Evleri Sitemizde misafirimiz olan yaşlılarımız ile gençlerimize aşure çorbası ikram edildi.

Şehit Hakan Duyğal Huzurevinde düzenlenen programa Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, Milletvekilimiz Habibe Öçal Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek,  Ak Parti İl Başkanı Fırat Görgel ile ilimiz protokolü katıldı.

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun yaptığı açıklamada; Muharrem ayına girdik, ülkemizde birliğin bereketin sembolü olan bu ayda kazana herkes gücünün yettiğini atıp kaynatılan çorbanın ikram edilmesiyle sembolleşmiştir. Bizler de bu düsturla yaşlılarımızla bir araya gelerek bu saygı sevgi ve birlikteliği onlardan alıp gençlerimiz aktarıyoruz” dedi.

Yine Çocuk Evleri Sitemizde düzenlenen aşure programına ise İçişleri Komisyon Başkanı Milletvekilimiz Celalettin Güvenç, Milletvekilimiz Habibe Öçal, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, Akparti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin , Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, İl Müdürümüz Mutlu Kaya ve ilimiz protokolü katıldı.

Program sonrası açıklamalarda bulanan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Muharrem Ayı’nda düzenlediklerini aşure ikramını geleneksel hale getirdiklerini belirterek, en mutlu anlarının çocuklarla bir araya geldiği anlar olduğunu söyledi.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç de Muharrem ayının çok özel bir ay olduğunu belirterek,

“Güzel bir atmosfer oldu, ruhuna uydu. Aşurelerimizi birlikte yedik, birlikte paylaştık. Her şeyden önemlisi çocuklarımız mutlu oldu. Onlara kimsesiz olmadıklarını hissettirdik” şeklinde konuştu.

Milletvekilimiz Habibe Öçal ise sevginin paylaşıldığı güzel bir etkinliğe katıldıklarını dile getirerek, “Onikişubat Belediyemizin devletimizin koruması altında kalan Sevgi Evleri’ndeki yavrularımız için düzenlediği aşure programına katıldık. Sevginin paylaşıldığı ortamları sağlamak adına sağ olsun belediye başkanlarımız ellerinden geleni yapıyorlar ve bize bu güzelliği yaşatıyorlar” şeklinde konuştu.

Program, protokol mensuplarının Sevgi Evleri’nde kalan çocuklarla çektirdiği toplu hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Kipaş Holding’in Kahramanmaraş Huzurevinde düzenlediği aşure programında ise Kipaş Holding Müzik grubu yaşlılarımıza müzik dinletisi sundu. Müzik dinletisine eşlik etti.

Dağıtılan aşure sonrası yapıla dua ile program son buldu.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya aşure programları sonrası yaptığı açıklamada;

Muharrem ayı çok özel bir ay, rahmet ayı. Bu ayda kuruluşlarımızda kalan yaşlılarımızı çocuklarımızı ve gençlerimizin bu ayın anlam ve önemini binaen gerçekleştirilen aşure programları ile yalnız bırakmayan Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Milletvekilimiz Celalettin Güvenç’e, Milletvekilimiz Habibe Öçal’a, Onikişubat Belediye Başkanımız Hanifi Mahçiçek’e ve Kipaş Holding yönetimine teşekkür ederim”dedi