…
…
…
…
…
31 Mart 2020, Salı Kahramanmaraş,Türkiye

Koruyucu Ailelerimiz #EvdeKal’ ıyor


Koruyucu Ailelerimiz #EvdeKal ıyor. İlimizde 130 Koruyucu yanında kalan 193 çocuğumuzu ve ailemizi, İl Müdürümüz Mutlu KAYA ile birlikte koruyucu aile biriminde görevli meslek elamanları tek tek arayarak onların hal ve hatırlarını sordu.

Yapılan görüşmelerde; Çocuklarımıza bu dönemde ev içerisinde yapabilecekleri etkinlikler ve Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün tavsiye ettiği ev oyunları hakkında bilgi verildi. Eğlencenin ve vakit geçirmenin sadece ekranla olmayacağını tüm aile bireylerinin evde kaldığı bu dönemde ailemizle birlikte kaliteli zaman geçirerek daha nitelikli ve keyifli etkinlikler gerçekleştirilebileceğinin önemine değinildi.   Bu süreçte çocuklarımızın derslerini aksatmamaları, EBA TV’yi mutlaka takip etmeleri, bol bol kitap okumaları gerektiği tavsiye edildi.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya;

“Koruyucu ailelerimize yeni Korona virüs (COVID-19)’den mutlaka evde kalarak korunmaları gerektiği, özellikle el hijyenine dikkat etmeleri ve Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği 14 kurala mutlak suretle uymaları gerekiyor” dedi. İl Müdürümüz acil durumlarda yapılacaklarla ilgili özellikle ateş ve öksürük durumlarında hangi yolu izlemeleri gerektiğini çalışanlarımız koruyucu ailelerimize tek tek rehberlik yaptığını, Çocuklarımızın ve diğer aile bireylerinin ateşlerinin takip edilmesi gerektiğini, süreçle ilgili ve diğer zorlandıkları durumlarda Koruyucu Aile Biriminde görevli çalışanları 7/24 arayabileceklerini, insanlığın ve ülkemizin yaşadığı bu zor günlerde koruyucu ailelerimizi ve çocuklarımızı asla yalnız bırakmayacağımızı belirtti. 

Koruyucu aile hizmetinin; çocuğun gelişiminin olumlu ilerlemesi, kendisini ifade etme becerisini geliştirmesi, bireyselleşme sürecini tamamlayarak benlik saygısı yüksek bir birey olmasına katkı sunması açısından önemi büyüktür. Sürecin etkin ve verimli sürdürülmesi halinde çocuğa ruhsal, duygusal, fiziksel gelişimi için önemli kazanımlar sağladığı gibi koruyucu aileye de katkı sağlayacaktır. Aileye doğacak bir çocuğun ya da yeni bir kardeşin katılımı, ailede yeniliğe ve ilişkilerde değişikliğe neden olmakta, ebeveynlerin; eş olarak birbirlerinden, aile yaşamından, yakın çevreden ve toplumdan beklentileri farklılaşmaktadır. Bakanlık olarak her çocuğun bir ailesi olmalı fikrini benimsiyoruz.

Unutmayalım ki Koruyucu Aile olarak sadece bir çocuğu değil toplumu geliştiriyor ve değiştiriyoruz.