…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
30 Haziran 2022, Perşembe Kahramanmaraş,Türkiye

Koruyucu Aile Günü Şenlikleri Kortej Yürüyüşü İle Başladı


Koruma altına alınan çocuklarımızın aile ortamında, aile sıcaklığı ile yetiştirilip bakımının sağlanmasını amaçlayan koruyucu aile hizmetinin tanıtımı, yaygınlaştırılması ve bu hizmet sürecinin toplumda farkındalığını arttırmak amacı ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 30 Haziran gününün Koruyucu Aile Günü olarak kutlanmasına karar vermiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bu kapsamda koruyucu aile farkındalığının artırılması için 81 ilde eş zamanlı olarak Koruyucu Aile Farkındalık Yürüyüşü yapılmasını talimatlandırmıştır.

30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsamında Kahramanmaraş Valiliği himayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün koordinasyonunda farkındalığın arttırılması amacıyla bir takım faaliyetler planlandı.

Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen Rehber Koruyucu Aile hizmetinin yanı sıra Kamu Kurumlarında Koruyucu Aile Tanıtım Günleri düzenlenirken, 30 Haziran gününde de Koruyucu Aile Farkındalık yürüyüşü tertip edildi.

Kıbrıs Meydanı Sütçü İmam Anıtı önünden başlayan yürüyüşe Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Şen, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Garnizon Komutanı Mehmet Emin Terzioğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, kamu kurum yöneticileri, ilimizde bulunan koruyucu aileler, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra 200 e yakın vatandaşımız katıldı.

Yürüyüş Atatürk Anıtı önünde son buldu.

 

Yürüyüş sonrası bir açıklama yapan Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun yaptığı açıklamada;

 “Bilindiği üzere 30 Haziran Koruyucu Aile Günü olarak; Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edildi. 2 yıldır 30 Haziran’ı Koruyucu Aile Günü olarak kutluyoruz. Bugünde ailelerimizle birlikte, paydaş kurumlarımızla birlikte kortej yürüyüşünü gerçekleştirdik.

İlimizde koruyucu aile hizmetini Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’müzün koordinesinde yürütüyoruz.

Türkiye genelinde bu anlamda öncü illerden birisiyiz. Tabi ki çocuklarımızın bir aile ortamında bir aile sıcaklığında yetişmesi geleceğimizin teminatı olan ülkemizin yarınlarında önemli görevler elde edecek olan evlatlarımızın böyle bir ortamda yetişmesi çok önemlidir” dedi.

 

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun yaptığı açıklamasını;

“Bu konuyu daha da bilinir hale getirmek için böyle bir farkındalık oluşturmak istedik. Çünkü, birçok vatandaşımızın bu hizmet modelinden haberi yok. Bu anlamda bu çalışmaların hepsi vatandaşlarımızın bu konuyla ilgili bilgi sahibi olması yönelik. İnşallah biz de koruyucu ailelerimizle birlikte bu hizmet modelinin, bu hizmet sürecinin hem kalitesinin artırılması hem de çocuklarımızın aile sıcaklığında yetişmesi için gayret göstereceğiz” diyerek tamamladı.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya ise;

Bugün de 30 Haziran Koruyucu Aile Günü vesilesi ile bir araya geldik. Ben Tüm Koruyucu Ailelerimize böyle manevi bir sorumluluk üstlendikleri için yürekten teşekkür ediyorum ve 30 Haziran Koruyucu Aile Günlerini tebrik ediyorum.

Aile; “her ne kadar ‘toplumun en küçük birimi’ olarak tanımlansa da aslında bizim için anlamı çok büyüktür.

Aile içerisinde her fert birbirinin bilgi ve tecrübesinden faydalanır. Bu faydalanma bir ömür boyu devam eder.

Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır.

Koruyucu aile bakımının, çocuğa sağladığı aile ortamı çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından önem taşımaktadır. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bizler bu çocuklarımıza sıcak bir yuva sunmak ve onları geleceğe hazır iyi bir birey olarak yetiştirmekle mükellefiz.

 

Korunmaya ihtiyacı olan, ana babasız, ana babası olan ancak bakım ve sorumluluğunu yerine getiremeyen bireylerin çocukları devlet korumasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayesindedir. 

Bu gün itibariyle devam eden hizmet sürecinde 249 çocuğumuzun 164 ailemiz yanında bakımı sağlanmaktadır. Bu hizmet modelimizin ilimizde geliştirilmesi için gereken çalışmalar İl Müdürlüğümüzce yürütülmekte olup bugün bu yürüyüşe katılan ve her aşamada bizlere destek veren Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun’a, kamu kurum yöneticilerimize ve en önemli görevi üstlenen çocuklarımızla gece gündüz bir arada olan koruyucu ailelerimize teşekkür ederim.