…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
15 Ekim 2019, Salı Kahramanmaraş, Türkiye

Kahramanmaraş’ ta Yapılan Ulusal TAMP Saha Deprem Tatbikatında Ekiplerimiz Görev Başında


AFAD Başkanlığı tarafından Türkiye’de modern afet yönetim sisteminin kurulmasında önemli bir kilometre taşı olan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, 9 - 11 Ekim 2019 tarihleri arasında Kahramanmaraş merkezli ulusal deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş'ta 7,5 büyüklüğündeki olası bir deprem senaryosu üzerine uygulanan tatbikata, 26 il ve ulusal düzey hizmet grupları katıldı.

Tatbikat senaryosu gereği, Doğu Anadolu Fay Hattı'ndaki Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki deprem, TAMP kapsamında görevli 3 bin 500 personele uyarı amaçlı kısa mesajların (SMS) gönderilmesiyle başlandı.

Tatbikat, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve AFAD üst yönetimi tarafından eş zamanlı olarak Ankara'daki AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinden de takip edildi.

Tatbikatta Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Dairesi Başkanı İbrahim TOROS, sosyal çalışmacılar Yasemin SEYHAN ve Gülşah Alakara ÖZCAN ile çözümleyici Ahmet Cihan IŞIK AFAD Başkanlığında psikososyal destek hizmetlerini koordine ederken İl Müdür V. Mustafa KAPLAN, İl Müdür Yardımcımız İbrahim ARIKMERT ve Sosyal Çalışmacı Edip İPEK deprem sahasında ki koordinasyonu sağladı. Tatbikatta İl Müdürlüğümüzün 36 personeli 6 araçla 3 gün boyunca 3 vardiya şeklinde hizmetlerini yerine getirdi.

Deprem senaryosu gereği Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Malatya’da 269 meslek elemanı ile depremden etkilenen 1.016 vatandaşımıza da psikososyal destek hizmeti sunuldu.

İki gün süren tatbikatın birinci günü, gerçek zamanlı icra edilirken ikinci gününde ise afetin ardından ilk 72 saat sonrası canlandırılarak bu süreçte aktif olmayan hizmet gruplarının tatbikata dahil edilmesi sağlandı.