…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
31 Mart 2021, Çarşamba Kahramanmaraş,Türkiye

Kahramanmaraş' ta Okul Destek Projeleri


Pandemi sürecinde sürece uyumlu hale getirerek evlerde uygulamaya devam ettiğimiz Okul Destek Projesine, 1 Mart sonrasında süreçte belirlenen tedbirler kapsamında yeni eğitim öğretim döneminde de devam ediyoruz.

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti kapsamında başlattığı Okul Destek Projesi ile 5 ve 8. sınıf aralığında okuyan dezavantajlı çocukları pandemi döneminde de yalnız bırakmadı. Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’un desteğiyle, Okul Destek Projesinde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının durumunu pandemi önlemleri doğrultusunda yeniden planladık. Yapılan planlamayla sürdüğümüz hizmet modelimizde Göksun, Afşin, Andırın ve Pazarcık İlçemizdeki çocuklarımız pandemi tedbirleri içerisinde yaptığımız faaliyetlerimize de katılmaya başladılar.

Orman Haftası münasebetiyle Okul Destek Projesinden yararlanan çocuklarımız bulundukları ilçelerde fidan dikimi gerçekleştirdi.

Etkinlikte Çocuklara, nasıl fidan dikileceği anlatıldıktan sonra uygulamaya geçildi. Çocuklar fidanlarını dikerek fidanların ilk can suyunu verdi. Çocuklarda çevre bilinci ve sevgisinin arttığı, ektikleri fidanlara sahiplenmeleriyle gözlemlendi. Çocuklar güzel ve verimli vakit geçirdiler Etkinlik dönüşü çocuklara eğitici kitaplar ve zeka oyunları dağıtıldı.

Yapılan faaliyet hakkında konuşan çocuklarımız pandemi sürecinde evde ekranda kaldık okullar uzaktan eğitime geçti. Bizler arkadaşlarımızdan oyunlardan uzakta kaldık. Normalleşme sürecinde pandemi tedbirlerine de uyarak faaliyetlere katıldıklarını belirttiler.