…
…
…
…
…
…
…
29 Mayıs 2019, Çarşamba Kahramanmaraş, Türkiye

Kahramanmaraş’ ta Koruyucu Aile İftarlarının Bu Yıl 7.si Düzenlendi


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz İlimizde bulunan Koruyucu Ailelere yönelik 2012 yılında başlattığı Koruyucu Aile İftar Programının bu yıl 7.’ si gerçekleştirildi. Program Kahramanmaraş Valiliği Koordinasyonunda İl Müdürlüğümüz Çocuk Hizmetleri Şubesinin organizasyonunda Çamlıca Restoranda düzenlendi.

Programa Sayın Valimiz Vahdettin ÖZKAN, Vali Yardımcımız Bayram ÖZ Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi MAHÇİÇEK, İl Müdürümüz Mehmet SERTPOLAT, İl Müftüsü Celal SÜZGEÇ ve Osmaniye İl Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU, İlimizde bulunan Koruyucu Aileler, bakımını üslendikleri çocuklar ile Çocuk Hizmetleri Şubesi personeli katıldı.

Yemek sonrası açıklama yapan İl Müdürümüz Mehmet SERTPOLAT; 

“Bu yıl 7.’sini gerçekleştirdiğimiz iftar programımızda ilimizde bulunan Koruyucu ailelerimiz ile bir aradayız. Bu 111 Ailemizin yanında 166 çocuğumuz bulunmaktadır. Bu güne kadar çevre illerimizden ve İstanbul’ dan sırada bekleyen koruyucu ailelerimize uygun çocuklarımızı yerleştirdik. Şu anda da çocuk almak üzere 75 ailemiz de sırada beklemektedir.  Bu ailelerimizin yanına çocuk yerleştirmek üzere çalışmalarımız devam ediyor” dedi.     

Çocuklarımız Daha Önce Yurtlarda Yuvalarda Aile Sevgisi Almadan Büyüyorlardı 

“Çocuklarımız daha önce yurtlarda yuvalarda aile sevgisi almadan büyüyorlardı. 2012’ den sonra Bakanlığımız “aile odaklı” bir hizmet politikasına geçerek koruyucu aile hizmet modelini güçlendirdi.

2012 sonrasında yurtlardan, yuvalardan çocuklarımız koruyucu ailelerimizin yanına yerleştirilmeye başlandı ve yurt sistemli hizmet modelinden aile odaklı hizmet modeline geçiş sağlandı. Çocuklar koruyucu ailelerinden anne, baba sevgisi alıyorlar. Kardeş sevgisini koruyucu ailelerin öz çocuklarıyla tadarak, toplumun temeli olan aile içerisinde büyüyorlar.
Ben bu yıl da programımıza katılan ve katılamayan tüm koruyucu ailelerimize en içten dileklerimi sunarım" diyerek sözlerini tamamladı.