…
…
…
…
09 Temmuz 2020, Perşembe Kahramanmaraş,Türkiye

Kahramanmaraş’ ta Koruyucu Aile


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca Türkiye genelinde korunmaya muhtaç çocuklar için başlatılan koruyucu aile seferberliği, ülke sınırlarını aşıp savaş mağduru çocuklara uzanan bir iyilik hareketine dönüştü.

Emine Erdoğan'ın himayesinde 2012'de başlatılan Gönül Elçileri projesiyle birlikte hız kazanan koruyucu aile sisteminin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması sağlandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca "her çocuğun bir ailesi olmalı" düşüncesiyle koruyucu aileliğin tanıtımı ve bilinirliğinin artırılmasına yönelik yürütülen çalışmalar meyvelerini verdi. Türkiye genelinde koruyucu aile sisteminin devreye alınmadığı il kalmadı.

Ülkemizde 6155 Koruyucu aile yanında 7478 çocuğumuz bulunmaktadır

İlimizde ise 134 ailemiz yanında 198 çocuğumuz bulunurken Nüfusa göre 3 Sıradaki il durumundayız.

İlimiz Suriye de yaşanan savaştan kaçıp ülkemize sığınan 7 çocuğumuz ile engelli 24 çocuğumuz koruyucu aile hizmetinden yararlanıyor.

Şehrimizin bu hizmette bir artısı ise kendi şehirlerinde koruyucu aile sayısı yeterli olmayan ancak hizmet modeline uygun bulunan 29 çocuğumuz da ilimizde sırada bekleyen koruyucu ailelerimizin yanında yerleştirilerek ilimizde bakımları sürdürülmektedir.

Nüfusa Oranla Koruyucu Ailede En Başarılı İller

İllerin nüfuslarına göre oranlandığında koruyucu aile sistemindeki başarılarıyla Kayseri (260 koruyucu aile yanında 288 çocuk),  Adana (171 koruyucu aile yanında 235 çocuk), Kahramanmaraş (134 koruyucu aile yanında 198 çocuk), Tekirdağ (116 koruyucu aile yanında 128 çocuk) Afyon (128 koruyucu aile yanında 155 çocuk) Hatay (168 koruyucu aile yanında 243 çocuk)  ön plana çıkıyor.