…
…
…
…
…
…
…
…
…
12 Şubat 2020, Çarşamba Kahramanmaras,Türkiye

Kahramanmaraş’ın Mücadelesi ve Cesareti Tüm Anadolu’yu Ateşledi


İstiklal ve istikbal mücadelesinin sembol şehri Kahramanmaraş’ ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapıldı.

İl Müdürlüğümüzün bağlı kuruluşlarında kalan çocuk, genç ve yaşlılara yaptığı 100. Yıl programı kapsamında gençlerimiz, İl Müdürlüğü çalışanlarıyla aziz şehitlerimizi ebedi istirahatgâhlarında ziyaret etti.

Kahramanmaraş’ ın ve ülkemizin değerlerini gençlerimizde canlandırılması için şehre ve ülkeye değer katan olay yerleriyle şehrin kurtuluşunda ve sonrasında şehre değer katan şahıslara özel düzenlenen müze ziyaretleri gerçekleştirildi.

Aziz Şehitlerimiz Ziyaret Edildi

 Şehitlik ziyaretinde Çocuk Evlerinde kalan hafız gencimiz Kuranı Kerim okudu. Dua sonrasında Kahramanmaraş’ı savunan atalarını ziyarete gelmenin şerefini taşıdığını dile getiren Gençlerimiz, “Atalarımız ilimizi savunurken kanlarını bu topraklara dökmüşler. Bizler şimdi onların sayesinde rahat gezebiliyoruz. Biz şimdi burada 25-30 kişiyiz. Aslan Bey, Rıdvan Hoca, Çakmaçı Sait, Sütçü İmam gibi isimlerinde sayıları bu kadardı.  Sonra birleşip bir şehri Maraş’ı kurtararak destan yazdılar. Atalarımız durmadılar yanı başımızdaki şehirlere ve ülkemizin kurtuluşuna da destek verdiler.” dedi.

Şehrimizin Kurtuluşu Ziyaretlerle Yeniden Hatırlatıldı

 Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun çocukların akıllarında canlandırılması, Kahramanmaraş ve ülkemizin değerlerinin anlaşılması, şehrin kurutuluşunda görev alan şehitlerimiz hakkında bilgi sahibi olabilmeleri ve onları örnek almalarını sağlamak için bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.

Gençlerimiz sırasıyla; kurtuluşun sembol ismi olan ilk kurşunu sıkan Sütçü İmam’ın kabrini, 7 Güzel Adam Müzesi’ni, Kurtuluş Destanı Panorama Müzesini ziyaret etti.

Kurtuluşun 100. Yılında Nesiller Buluştu

Kahramanmaraş’ ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı münasebetiyle düzenlediğimiz programda, Büyükşehir Belediye Başkanlığınca kurtuluş temalı olarak tasarlanan Etkinlik Tırında kuruluşlarımızda kalmakta olan yaşlılarımız ve gençlerimiz buluştu.

Etkinlik tırında şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunu anlatan sinema filmi izleyen yaşlılarımız ve gençlerimiz birlikte vakit geçirdiler. Gençlerimiz “Bizim atamız dedemiz 1920 de bu topraklar için canlarını verdiler bir an olsun onlar gibi olduk. Ruhları şad olsun” dediler.

Yaşlılarımız ise “Babalarımızın büyüklerimizin gösterdiği kahramanlıkları bu etkinlikle anmış olduk. Bizleri ziyaret gelen bu gençlerinde vatanımız için çalışacaklarına inanıyoruz” dedi.

Çocuk Haklarına Üye Çocuklarımız Kurtuluşun 100. Yılını kutladı.

İl Müdürlüğümüz Çocuk Hakları Birimine üye çocuklarımız Kurtuluşun 100. Yıl etkinliklerine katıldı. Etkinliklerin düzenleneceği salona dönemin kıyafetleriyle katılan çocuklarımız büyük ilgi gördü.