…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
24 Ocak 2022, Pazartesi Kahramanmaraş,Türkiye

Kahramanmaraş’ın Kırmızı Yeleklileri Kar Kış Dinlemiyor


Kahramanmaraş’ta yoğun kar yağışı ile birlikte kırsal mahallelere ulaşım bir hayli zorlaşırken İl Müdürlüğümüz ekipleri en ücra kırsal mahallere kadar ulaşarak vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

İl Müdürlüğümüzde görevli olan ve kamuoyunda “Kırmızı Yelekliler” olarak bilinen 63 Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) çalışanı, her koşulda sahaya çıkarak görevlerini yerine getirmeye çalışarak vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye çalışıyor. Kahramanmaraş’ın 11 ilçesinde çalınmadık kapı bırakmamak adına hane ziyaretleri gerçekleştiren ASDEP çalışanları, vatandaşlarla görüşmeler gerçekleştirerek Bakanlığın hizmet modellerinden yararlanabilecek vatandaşları tespit etmeye çalışırken devletin diğer hizmetlerine de ihtiyaç duyan vatandaşları ilgili kurumlara yönlendirmek amacıyla rehberlik yaparak önleyici bir hizmet olarak sunuyorlar.

Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile ülkemiz genelinde 2021 yılında 589.000 haneye tek tek ulaşıldı ve bu hanelerin ihtiyaçları tespit edildi. Kahramanmaraş’ta ise programın uygulamaya konmasından bugüne kadar toplamda 130 bin haneye, 2021 yılında ise 50 bin 988 haneye ulaşarak devletin şefkat elini vatandaşlara ulaştıran 63 ASDEP çalışanlarımız, bu ziyaretleri ile Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzü Türkiye’de en çok hane ziyareti gerçekleştiren İl Müdürlüklerinden biri yaptı.