…
…
…
…
…
08 Mart 2022, Salı Kahramanmaraş,Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 2022 Yılı 1. Dönem Toplantısı, Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, “Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması, kapsamlı ve eşgüdümlü politikaların birlikte uygulanmasıyla mümkündür. Paydaş kurumlarımızla birlikte yaptığımız çalışmalarla kadına yönelik şiddetin olmadığı bir toplum için gayret ediyoruz. Ülkemizde ve tüm dünyada şiddetin yerine hoşgörünün ve sevginin olduğu huzurlu bir yaşam diliyorum. Toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.” dedi. 

Toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan sunum toplantıya katılanlara sunuldu. 

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun başkanlığındaki toplantıya, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, İl Müdürümüz Mutlu Kaya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, İl Müftüsü Mustafa Tekin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Alaattin Parlak, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile koordinasyon kurulu üyeleri katıldı. 

Toplantı, kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarındaki gözlemlerin sonucunda koordinasyonu gerektiren konuların değerlendirilmesi ile sona erdi.