…
…
…
…
…
…
11 Ağustos 2021, Çarşamba Kahramanmaraş,Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme 3. Dönem Toplantısı Düzenlendi


“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu” 2021 yılının 3. Dönem toplantısı, Sayın Vali Yardımcımız Fatih Damatlar başkanlığında yapıldı.

 Toplantının açılış konuşmasını yapan Sayın Vali Yardımcımız Fatih Damatlar, ”Kadına şiddet tüm dünyanın kanayan yarasıdır. Kadına şiddetle mücadelede herkesin birtakım sorumlulukları vardır. Bizde bize ve toplumumuza düşen görevleri yapmak ek yapılabilecek görev ve sorumlulukları belirleyerek bir yol haritası çizmek için buradayız.”  dedi. 

Sayın Vali Yardımcımız Fatih Damatlar, “Kadına yönelik şiddet ne insanlık anlayışımıza ne kültürümüze ne de dini değerlerimize uymayan, değerlerimizle çatışan bir durumdur. Bu nedenle, toplumumuzda şiddetin bitirilmesi için hep beraber mücadelemizi en etkin şekilde sürdürmeliyiz. Bizler elinde file olan kadının, yaşlının elindeki fileyi taşımak çin seferber olan bir milletiz. Yaptığı işte gücü yetmeyen erkeğe yardıma giden komşularız” diye konuştu.

Şiddetin önlenmesi ile ilgili yapılacak çalışmalarda, ilgili kurumlarımız tarafından takipte olmanın ve iletişimde kalmanın birçok olayı önleyeceğini ifade ederek, riskin arttığı durumların tespitinin iyi yapılması, planlama yapılarak hareket edilmesinin şiddetle mücadelede çok önemli bir katkı sağlayacağını söyleyen Sayın Vali Yardımcımız Fatih Damatlar, “Temenni ediyorum ki sadece kadına değil canlılara yönelik şiddet asla yaşanmasın” dedi.

Toplantıda, İl Müdürlüğümüz, Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı kadına yönelik şiddet alanından yapılan çalışmalar, alınan kararlar ve ilgili kamu kurum ve kuruşlarının görev ve sorumlulukları ile ilgili sunumu Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürümüz Aslıhan Ceren yaptı.

Sunum sonrasında ilki 2007 yılında yürürlüğe giren, kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, sosyal tarafların, üniversitelerin, medyanın ve uluslararası kuruluşların temsilcileri ile akademisyenlerin katkı ve katılımları ile 2021-2025 yıllarını kapsayacak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı’nı hazırlanmış ve kamuoyu ile paylaşılmıştır. Söz konusu eylem planına ait sunum ve video gösterimi yapıldı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında hazırlanan Eylem Planı’nın etkin bir şekilde uygulanması için yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin de görüş ve önerileri ele alındı.