…
…
…
…
…
17 Aralık 2019, Salı Kahramanmaraş, Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı 2020-2021 Toplantısı Gerçekleştirildi


Kadına yönelik şiddetin engellenmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız önderliğinde uygulamaya konulan 2020-2021 yılları “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı”nın etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak, illerimizde yaşanabilecek olaylara göre il’den il’e farklılaşabilecek alınması gereken başkaca tedbirlerin görüşülmesi için Kahramanmaraş Valiliğinde Vali Vahdettin Özkan başkanlığında toplantı düzenlendi.

Toplantıya İl Müdürümüz Mustafa Kaplan, İl Müdür Yardımcısı V. Gözde Cerit, ŞÖNİM Müdürü Merve Yılmaz ile İl Müdürlüğümüz Kadın Hizmetleri Birim personelleri ve Kamu Kurum idarecileri katılım sağladı.

2019 yılında yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda 2020-2021 yıllarında neler yapılacağının planlandığı toplantıda, İl Müdürlüğümüz Kadın Hizmetleri Biriminin hazırladığı sunum sonrasında komisyonda yer alan kurumların görüş ve önerileri değerlendirildi.

Son dönemde yaşanan üzücü olayların analizlerini de ele alarak benzer nitelikteki olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirleri değerlendirildiği toplantıda Vali Özkan,  2020 yılı için bu alanda görev ve sorumluluk üstlenmiş tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalışacaklarını ifade etti.