…
…
…
…
…
…
…
…
06 Haziran 2022, Pazartesi Kahramanmaraş,Türkiye

İşaret Dili Eğitimi Düzenlendi


İşaret dili bayramında İl Müdürlüğümüz hizmet binasında görev alan çalışanlarımız işaret dili eğitimi aldı.

ASDEP çalışanı ve İşaret Dili Uzmanı Adeviye Gizem Aydoğdu’nun verdiği eğitime İl Müdürümüz Mutlu Kaya, İl Müdür Yardımcılarımız Bayram Paksoy, Ali Arslan Sak, Dulkadiroğlu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürümüz Akif Yüce, İl Müdürlüğü çalışanları ile ASDEP çalışanlarımız katıldı.

İşaret Dili Bayramında yapılan eğitimde işaret dili kullanan engellilerle anlaşılmasına yönelik düzenlenen eğitimde İl Müdürümüz Mutlu Kaya yaptığı konuşmada

“Bakanlık olarak özel gereksinimli bireylere yönelik birçok hizmet modelimiz var ama öncelikle bu modellerden özel gereksinimli bireylerin yararlana bilmesi için her çalışanımızın onları anlayacak seviyede bilgi beceri ile donanması gerekmektedir. Bakanlığımızın düzenlediği eğitimler ve çalışmalarla çalışanlarımızın bu donanıma sahip olması yönünde çalışmalar sürdürülüyor. Bizlerde İl Müdürlüğü olarak taşra da düzenlenen eğitimlerle hem kendimizin bilgilerini güncelleyip hem de vatandaşlarımızın bu duyarlılığa sahip olmasını sağlamaya çaba gösteriyoruz.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Eğitim sonrası katılımcılar işaret dilini kullanarak “İşaret Dili Bayramı Kutlu Olsun” mesajı verdi.