…
…
…
27 Temmuz 2020, Pazartesi Kahramanmaraş,Türkiye

İller Arası Eşleştirme Yoluyla Koruyucu Aile Hizmetinde Öncü İl Olmaya Devam Ediyoruz


Kahramanmaraş Koruyucu Aile hizmetinde öncü olmaya devam ediyor. Geçen yıl iller arası eşleştirme yoluyla en çok çocuk yerleştirilen il Kahramanmaraş olmuştu. Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’ta geçen yıl yaptığı açılmada "Kahramanmaraş, iller arası çocuk yerleştirme işlemlerinde koruyucu aile hizmetinde başı çekiyor. İstanbul'dan 9, Adıyaman'dan 3, Gaziantep'ten 3 ve İzmir'den 1 olmak üzere toplam 16 çocuk iller arası eşleştirme yoluyla Kahramanmaraş’taki koruyucu ailelerin yanına yerleştirildiği" bilgisini vermişti.

İlimizdeki koruyucu ailelerimizin yanına il dışı eşleştirme yoluyla çocuk kabulüne devam eden Çocuk Hizmetleri Birimimiz hizmet modelimizde uygun çocuk ve uygun ailenin olmasına özen gösteriyor.

 

Bakanlığımızca geçen yıl başlatılan, yeni bir uygulama olan, iller arası eşleştirme yoluyla koruyucu aile hizmetinde İlimizin durumu hakkında bilgi veren İl Müdürümüz Mutlu Kaya "Kahramanmaraş, iller arası çocuk yerleştirme işlemlerinde koruyucu aile hizmetinde başı çekiyor. Geçen yıl İstanbul'dan 9, Adıyaman'dan 3, Gaziantep'ten 3 ve İzmir'den 1 olmak üzere 16 çocuk ilimizdeki Koruyucu Ailelerimizle eşleştirildi. 2020 yılındaysa İstanbul 2, Ağrı 1, Bolu 2, Çorum 3, Elazığ 1 Gaziantep 3 İzmir 1 Sivas 2 ve en son Siirt’ ten 2 çocuk olmak üzere eşleştirme yoluyla ilimizdeki koruyucu ailemizin yanına yerleştirildi. Bununla birlikte 34 çocuğumuz iller arası eşleştirme yoluyla Kahramanmaraş’taki koruyucu ailelerin yanına yerleştirildi" dedi.

136 Koruyucu aile yanında 201 çocuğun bulunduğunu 30 ailenin eşleştirme için sırada beklediğini belirterek, "Koruyucu aile olabilmek için gerekli şartlar arasında yer alan 25-65 yaş aralığındaki vatandaşlarımız başvuru yapabiliyor. Yapılan eğitimler sonucunda Koruyucu aile statüsü kazanıp meslek elemanlarımızca uygun aileye uygun çocuk eşleştirmeleri yapılmaktadır” diye konuştu.

Siirt’ten ilimize misafir gelen çocuklarımıza hediyeler veren İl Müdürümüz Mutlu Kaya yanlarına çocuk yerleştirilen Koruyucu Ailemizle bir süre sohbet etti. Sohbette çocukların ilimizde ve kendilerinde misafir olduğunu onları kendi çocukları gibi görmelerini, öz çocukları eşleştirilen kardeşlerin sorunları dışında yaşayabilecekleri sorunlarında da her zaman bizlere ulaşabileceklerini belirtti.