…
…
…
…
…
…
…
…
16 Temmuz 2019, Salı Kahramanmaraş, Türkiye

İlimizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri Düzenlendi


Kahramanmaraş Valiliği Koordinasyonunda İl Müdürlüğümüz organizasyonunda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler için yemek programı düzenlendi.14 Temmuzda Kervanhanda düzenlenen Programa Kahramanmaraş Valisi Sayın Vahdettin ÖZKAN, Milletvekili İmran KILIÇ, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin GÜNGÖR, Cumhuriyet Başsavcısı İlker YAZICI, Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal DEBGİCİ, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Cafer ÖZ, İl Emniyet Müdürü Doğan İNCİ, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati OKAY, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi MAHÇİÇEK, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar ZABUN, İl Müftüsü Celal SÜZGEÇ,  İl Müdürümüz Mehmet SERTPOLAT ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Kahramanmaraş Valisi Sayın Vahdettin ÖZKAN yaptığı açıklamada; "15 Temmuz, kamu ve güvenlik bürokrasisi başta olmak üzere devletin değişik kurumlarında tiyatral olarak rol alan FETÖ'nün elemanları tarafından insanlarımıza, medeniyetimize saldırının adıdır. Bunun ortaya çıkmasıyla Türk milleti bütün fertleriyle topyekûn buna 'Dur' demiştir. Bunu lanetlemiş ve tükürüğüyle adeta boğmuştur. 15 Temmuz, kamu ve güvenlik bürokrasisi başta olmak üzere devletin değişik kurumlarında tiyatral olarak rol alan FETÖ'nün elemanları tarafından insanlarımıza, medeniyetimize saldırının adıdır.

Bunun ortaya çıkmasıyla Türk milleti bütün fertleriyle topyekûn buna 'Dur' demiştir. Bunu lanetlemiş ve tükürüğüyle adeta boğmuştur. Bu tür durumlara karşı insanlarımızın uyanık olması gerekiyor. Türk milleti, tarihinde bütün girişimlere karşı uyanık olmuştur ve yüksek derecede bir refleks göstermiştir " dedi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Celal SÜZGEÇ'in yaptığı yemek duasıyla tamamlandı. 15 Temmuz günü düzenlenen program şehitlik ziyareti ile başladı. İl Müdürlüğümüz Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü personeli Kahramanmaraş Şehitliğinde Şehit yakınları, Gazilere ve Anma programına katılanlara ikramlarda bulundu.

Anma Programı sonrası İlimizde 15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara Gölbaşında Şehit olan Niyazi ERGÜVEN’ in Türkoğlu’ nda ikamet eden ailesine ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret sonrası Kahramanmaraş Ulu Camiinde tüm şehitlerimize okunan hatimlerin duası yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Demokrasi Meydanında stant açtı. İl Müdürlüğümüzün açtığı standa vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. İl Müdürümüz Mehmet SERTPOLAT’ ta standı ziyaret etti.

İl Müdürümüz Mehmet SERTPOLAT yaptığı açıklamada; “15 Temmuz’ da ki gibi aynı ruhla bugün meydanlardayız. Biz Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı personelleri olarak dün olduğu gibi bugün burada halkımızla beraber milli şuur içeresinde her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bölücü örgütlere karşı ülkemizin bağımsızlığını savunan Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunarım” dedi.