…
…
…
…
…
…
…
…
23 Haziran 2020, Salı Kahrahramanmaraş,Türkiye

İl Müdürümüz Büyükşehir Belediyesi Akıllı Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezini Ziyaret Etti


İl Müdürümüz Mutlu Kaya, Büyükşehir Beledimizle ortak yürütülen Yaşlı Destek Projesinin (YADES) Akıllı Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezini, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran’la ziyaret etti.

Koordinasyon merkezinin işleyişi hakkında Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, İl Müdürümüz Mutlu Kaya’ya bilgi verdi.

YADES 2016 kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi arasında düzenlenen Yaşlı Destek Projesi 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evde bakımlarını sağlamak üzere uygulamaya alındı ve büyük başarı elde edildi.

Birinci döneminde sadece Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerimizde uygulanan proje genişletilerek Elbistan ilçemizde dahil edilmiştir. Elbistan ilçemizde yaşayan yaşlılarımızın da evlerine sistem kurulumları Proje kapsamında yapılacaktır.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran’la birlikte projeden yararlanan yaşlılarımız ve ailelerimize ziyarette bulundu. Evlerden Akıllı Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezine bağlantı yapılarak yaşlılarımızın anlık durumları gözlemlendi.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya “Devletimizin tüm kurumları yaşlılarımızın her an yanında olmaya çalışıyor. Belediyemiz ile Bakanlığımız arasında gerçekleştirilen bu proje örnek projeler arasındadır.” dedi.

İlimizde Projede kapsamında 350 yaşlımızın evine cihaz kurulumu gerçekleştirilirken 200 yaşlımıza ise akıllı bileklik temini sağlanmıştır. Bu bileklik yardımıyla yaşlılarımızın anlık nabız ölçümü yapılırken, takipleri de sağlanmaktadır.