…
…
…
…
…
14 Ocak 2022, Cuma Kahramanmaraş,Türkiye

İl Müdürlüğümüzde Görme Engellilere Bilgisayar Kursu Açıldı!


7-14 Ocak Görme Engelliler Beyaz Baston Farkındalık Haftası dolayısıyla İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda Onikişubat Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde görme engelli vatandaşlarımıza bilgisayar kursu açıldı.

Görme engelli kursiyerlerin için oluşturulan bilgisayar laboratuvarından eğitim alan görme engellilerimizin hayata daha donanımlı hazırlanması amaçlanıyor.

Kursta eğitim alan görme engelli vatandaşımız ise yaptığı açıklamada “teknolojiyle birlikte bizlerinde engelleri tarihe karışmaya başladı. Bilgisayarlarda yer alan ekran okuyucu programların kullanımını bu kurslarla öğrendikten sonra hayata daha iyi hazırlanmış oluyoruz”dedi.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Çakmak ise yaptığı açıklamada emeği geçenlere teşekkür ederim. Bu önemli bir kurs, kursa katılan görme engellilerimizin hem özel sektörde hem de devlette hizmetlerini daha iyi sunacağına vurguladı.

Bilgisayar laboratuvarında incelemelerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya kurs hakkında şunları belirtti.

“Kursumuzun hocası halk eğitimden laboratuvarı bizden dedik ve yola çıktık. Bakanlığımızın Gündüzlü Bakım Merkezlerinden hizmet alan engellerimize yönelik hizmet politikaları kapsamında İl Müdürlüğümüze bağlı Onikişubat Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde engellilerimizin talepleri doğrultusunda Bilgisayar Kursu açıldı. İlk dersimizde bizde katıldık. 16 hafta sürecek kursumuzla görme engelli kardeşlerimizin hayata hazırlanması bu kurs sonunda da aldıkları bilgisayar sertifikasıyla da çalıştıkları kurumlarda daha etkin görevlerde yer almalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu kursunda yanında yine engellilerimizin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için Halk Eğitim Merkezimizle beraber farklı kurslarında açılmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor.” dedi.