…
…
…
…
…
…
22 Mart 2021, Pazartesi Kahramanmaraş,Türkiye

İl Müdürlüğümüz Erişilebilirlik Ödülü Aldı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saygıdeğer eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen 2020 Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri Töreni, geçtiğimiz Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlendi.

9 farklı kategoriden bin 75 başvurunun yapıldığı projede ödüller sahiplerini bulurken, Kahramanmaraş Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Erişilebilir Kamu Kurum ve Kuruluşlar Kategorisi’nde halk oylamasıyla birinci oldu.

Konuyla ilgili konuşan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya, “Şehrimizin erişilebilir bir şehir olması için çalışıyoruz, çalışmalarımızın da karşılığını almaya başladık bu ödül de bunun bir göstergesi” dedi.

Yarışmaya Katılım Yoğun Oldu

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ev sahipliğinde düzenlenen ödül törenine; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kahramanmaraş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya ve davetliler katıldı.

Emine Erdoğan Tüm Katılımcıları Tebrik Etti

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törende konuşan Emine Erdoğan, ödüllere 9 farklı kategoride bin 75 başvurunun yapıldığını, yoğun ilginin son derece sevindirici olduğunu belirtti. Ödül alsın veya almasın gelen her başvurunun insanlığın hayrına bir gayret olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, ödül sahipleri yanında fikir üreten katılımcıları da gönülden tebrik etti.

Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk; Sosyal Ve Ekonomik Hayata Katılıma Katkı Sağlayacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk, şunları kaydetti: “Ortak aklın, dayanışmanın bir ürünü olarak ortaya çıkan Erişilebilirlik Ödülleri ile engelli bireylerin sosyal ve ekonomik hayata katılımına daha fazla katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi

“2020 Yılında En Çok Erişilebilir Belge Düzenleyen İller Arasındayız”

Gerçekleşen ödül ve töreni ve kazanılan ödülle ilgili değerlendirmelerde bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın 2020 yılının "Erişilebilirlik Yılı" ilan etmesiyle Bakanlığımızın da talimatıyla ilimizde erişilebilirlik faaliyetlerine ağırlık verdik. Yapılan denetimler ve rehberlikler sonucunda; 2020 yılında 17 binaya ve 61 şehir içi toplu taşıma aracına Erişilebilirlik Belgesi düzenlendik. Bu sayıda ülkemizde 2020 yılında ilimiz en çok erişilebilir belge düzenleyen iller arasındadır.  2013 -2019 arasında 5 binaya belge düzenlenirken, 2020 yılında toplam 78 belge düzenlenmiştir.

“Kahramanmaraş’ın Erişilebilir Bir Şehir Olması İçin Çalışıyoruz”

İl Müdürümüz Mutlu Kaya 2013 yılından bu yana Kahramanmaraş Valiliği koordinasyonunda İl Müdürlüğümüzün sekretaryasında Erişilebilirlik İzleme Ve Denetleme Komisyonu Denetlemelerini sürüyor. İl Müdürlüğü olarak erişilebilirlik denetlemesi sonrasında kurum ve kuruluşlara yapılacak işlemler hakkında rehberlik yaparak şehrimizin erişilebilir bir şehir olması için çalışıyoruz, çalışmalarımızın da karşılığını almaya başladık bu ödülünde de bunun bir göstergesi olduğunu belirtti

İl Müdürümüz Mutlu Kaya “Yarışmanın değerlendirme ölçütlerini, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanan Erişilebilirlik Kılavuzu’nda yer alan gereklilikleri İl Müdürlüğü olarak yerine getirdik. Standartlara ek olarak sağlanan çözümlere de yer vererek yarışmaya katılım sağladık ve bunlarla birlikte ödülü almaya hak kazandık” dedi.
“Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum”

Kahramanmaraş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya “bu ödülü almamızda bizlere rehberlik yapan Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’a, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürümüz Dr. Orhan Koç’a, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü çalışanlarına, İl Müdürlüğümüzdeki mesai arkadaşlarıma tekrar teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.