…
…
…
…
…
…
…
…
11 Ağustos 2020, Salı Kahramanmaraş;Türkiye

Hizmet Modellerimizden Yararlanan Gençlerimiz Yüz Akımız Oldu


Kahramanmaraş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, koruma altındaki çocuklar için tüm imkânları seferber ediyoruz. Hizmet modellerimizden yararlanıp ailelerinin yanında bulunan çocuklarımızın takiplerini de yapıyoruz.

 

Koruma altında olan veya diğer hizmet modellerimizden yararlanan LGS sınavında başarı göstererek çeşitli liselere yerleşen gençlerimiz LGS’deki başarılarıyla yüz güldüren, başarı öykülerini anlattılar.

 

Mehmet Çavuş Mentur “Benim durumumda olan gençlere örnek olmak istiyorum”

İlimizde koruyucu aile hizmet modelinden yararlanan Mehmet Çavuş Mentur LGS %10 luk dilime girerek büyük başarı gösterdi. Çalışma programından bahseden Mentur “başlamak işin yarısını bitirmek olduğunu biliyordum ve ortaokul ikinci sınıftan bu yana da programlı bir şekilde derslerime çalışıyordum. Kahramanmaraş’ ta benim gibi koruyucu aile yanında yetişen gençlerimize örnek olmak içinde başarmam gerektiğine inanmıştım. Bizlere evlerini açan koruyucu ailelerimize bu gururu yaşattığım içinde ayrıca mutluyum” dedi.

Sözlerini “Yine başarımda Kahramanmaraş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanlarının, okuldaki öğretmenlerimin başarımda ki paylarını inkâr edemem, onlara da çok teşekkür ederim. Tercihlerim arasında yer alan Erol Olçok Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesine yerleştim. Çok çalışarak başarımı bir üst seviye olan üniversite yerleştirmelerinde de devam ettirmek istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Yasemin Sütyemez “Hep Başaracağıma İnandım”

Kahramanmaraş’ ta Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmet Modelinden(SED) Yararlanan Yasemin Sütyemez LGS sınavında % 7’ lik dilime girerek SED alan gençlerimiz arasında 1. oldu.

Sütymez Bazı günler zorlansam da hep başaracağıma inandım. Ailemin, Öğretmenlerimin desteği sayesinde öz güvenimi ve azmimi kaybetmeden çalıştım ve LGS de ki hedefim olan Göksun Fen Lisesine yerleştim. Sırada Tıp Fakültesi var.” dedi

Batuhan Ahmet Gökmen “Anneme Hediye Ediyorum”

Kahramanmaraş’ ta Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmet Modelinden(SED) yararlanan Batuhan Ahmet Gökmen LGS sınavında % 10 luk dilime girerek SED alan gençlerimiz arasında 2. oldu.

Gökmen yaptığı açıklamada “başarımı anneme hediye ediyorum. Annem ben ve kardeşlerim için gece demiyor gündüz demiyor çalışıyor çaba gösteriyor. Onun için ne yapsam az geleceğini biliyorum ama benim elimden de şu anda bu geliyor. Şu an da Fen Lisesine yerleştirildim, İnşallah üniversite sınavında da onun yüzünü güldürecek ve benim hayalimde olan bölüm Tıp Fakültesini kazanırım.” diyerek sözlerini tamamladı.

İnci Yılmaz “Planlı ve Programlı Çalıştım.

 

Yine Sosyal ve Ekonomik Destek hizmet modelinden yararlanan Yılmaz “Ortaokulda notlarım iyi düzeydeydi. Okumayı çok severim. Sürekli kitap okurum. Pandemi döneminde okullarımıza ara verildi. Bende bunu değerlendirerek sınava yoğunlaştım. Planlı ve programlı çalıştım.” dedi. Yılmaz, “Müdürlerim ve öğretmenlerimle beraber yaptığımız tercihler sonucunda Elbistan Anadolu Lisesine yerleştirildim.” şeklinde konuştu.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya ise yaptığı değerlendirmede “bu gençler ülkemizin değerleri, biz onlar için çok çaba gösterdik onlarda hedeflerine ulaşmak için çalıştılar ve hedeflerine ulaştılar. Sıra Üniversitede iyi bir bölüm kazanmalarına geldi. İnşallah bizler bu süreçte de yanlarında olmaya onlara her türlü desteği vermeye çalışacağız” dedi.