…
…
…
…
…
…
…
02 Haziran 2021, Çarşamba Kahramanmaraş,Türkiye

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinliklerinde Siyam İkizlerimiz Stand Açtı


“Her zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim” sloganıyla Hayat Boyu Öğrenme kültürünün geliştirilmesi için bu yıl ilk kez kutlanan 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Milli İrade Meydanında program gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Halk Eğitim Merkezleri tarafından Halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi yapıldı.
Halk Eğitim Merkezleri ve Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri ve kursiyerleri tarafından hazırlanan serginin açılışının yapan Sayın Valimiz Ömer Faruk, Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ve İl Müdürümüz Mutlu Kaya ile birlikte stantları gezerek usta öğreticiler ve kursiyerleri tebrik etti.


Burada bir konuşma yapan Sayın Valimiz Ömer Faruk, “Pandemi süreci nedeniyle kursiyerlerimiz, kurslara istenildiği seviyede devam edemediler. Buna rağmen güzel ürünler ortaya çıkarmışlar. Burada kursiyerlerimiz ve usta öğreticilerimizin ürünlerini vatandaşlarımızla buluşturarak bir farkındalık oluşturuyoruz. Vatandaşlarımızın bu kurslara katılım sağlamalarını ve zamanlarını bu şekilde değerlendirmelerini temenni ediyoruz. Bu serginin açılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Kahramanmaraş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz hizmet modellerinden yararlanan Siyam ikizleri Ayşe ve Sema Tanrıkulu’nun standını da gezerek bir süre sohbet eden Sayın Valimiz Ömer Faruk, Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verdikleri sürede Olgunlaşma Enstitüsü’nün vermiş olduğu kurslara katılarak zamanlarını iyi değerlendiren ve el emeği göz nuru ürünler ortaya koyan Ayşe ve Sema’yı tebrik etti.