…
…
…
…
…
…
…
11 Kasım 2021, Perşembe Kahramanmaraş,Türkiye

Güçlü Kadın ve Güçlü Aile


Bakanlığımız hizmet misyonu doğrultusunda dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm topluma bütüncül sosyal politikalar geliştirilmekte, uygulanmakta ve izlenmektedir. 

Bu çerçevede;  çocuklarının bakımını sağlamakta güçlük çeken ailelerimiz Sosyal ve Ekonomi Destek hizmetinden faydalandırılmakta, hizmet alan vatandaşlarımızın hayata sağlıklı şekilde adaptasyon sağlayabilmesi amacı ile yeni projeler geliştirilmektedir. 

Bu misyon ve vizyon  hazırladığımız SOGEP kapsamındaki ‘’ Güçlü Kadın ve Güçlü Aile’’ projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 1.050.000 TL hibe ile onaylanmış ve uygulanmaya bugün itibariyle başlayacaktır.

Güçlü Kadın ve Güçlü Aile projesi ile, eşi cezaevinde olan ya da bir şekilde tek ebeveyn olarak çocuklarının bakımını sağlayan annelerimizin sosyal yaşantıdaki etkinliğinin arttırılması, onların yardıma bağımlılığının engellenerek işlevselliğinin arttırılması, sosyal istihdama katılımının sağlanması amaçlanmıştır.  

Proje ile, ilimizde yaşayan Sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalanan 100 kadının ayakkabıcılık sektöründe üretim sağlayabilecek teknik bilgi ve uygulama becerisi edindirilmesi hedeflenmektedir.

18 ay sürecek bu projemizde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Ayakkabıcılar Odası proje ortağı olarak yer almaktadır.