…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
13 Mart 2020, Cuma Kahramanmaraş,Türkiye

Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi Semineri Düzenlendi


Aile,  Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın koordinasyonunda; 2018-2023 yıllarını kapsayan "Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı" kapsamında kadınların para yönetimi, gelir, harcama, birikim, borç, tasarruf, yatırım araçları, bireysel emeklilik sistemi ve yerli malı kullanımı gibi konularda farkındalıklarının artırılması amaçlanmıştır. Çalışan kadınlara yönelik düzenlenen Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi Seminerine İlimizde iş hayatında olan 250 kadın çalışan katılım sağladı.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya yaptığı açılış konuşmasında;

“Kadın emeğini ve kadının güçlendirilmiş rolünü, Kahramanmaraş’ın sosyoekonomik ve sosyo kültürel gelişiminin, sağlam aile yapımızın, erdemli sosyal hayat nizamımızın ve güçlü bir ekonomik hayatın teminatı olarak görüyoruz.

Bu yüzden bugün olduğu gibi, gelecekte de, Bakanlığımızın politik vizyonu çerçevesinde kadın çalışanlarımızı ve kadın müteşebbislerimizi, faaliyet ve sorumluluk alanlarında güçlendirecek her türlü bilimsel ve sosyal aktiviteleri istikrarlı şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.

Bu kapsamda bugün düzenlemiş olduğumuz “Çalışan kadınlar için finansal okuryazarlık” seminerimize katılan katılımcılarımıza Bakanlığımız ve Valiliğimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Seminerin Başkanlığını İl Müdür Yardımcımız Gözde Cerit yürütürken Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Müdürü Gülden USLU, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü (SGK) İl Müdür Yardımcısı Ramazan ELMA’nın, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünde (İŞKUR)görev yapan İş ve Meslek Danışmanı Ayşe KAYABAŞI’nın, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Temsilcisi Kübra TANRIVERDİ’nin ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) İl temsilcisi Oğuz KURTOĞLU’nun kadınların ekonomik güçlenmesine yönelik teşvik ve destekler hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaştılar.