…
…
…
…
…
…
…
…
23 Şubat 2022, Çarşamba Kahramanmaraş,Türkiye

Erişilebilirlik Logosu Tanıtıldı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca Birleşmiş Milletler tarafından tasarlanan ve engelliler için erişilebilir olan bina, iş yerleri, toplu taşıma araçları ve ürünleri göstermek için oluşturulan Erişilebilirlik Logosu'nun tanıtımı yapıldı.

Bakanlık tarafından, mekan ve hizmetlere, bağımsız ve güvenli ulaşılabilmesini ifade eden "erişilebilirlik uygulamaları"nın görünürlüğünün artırılması amacıyla hazırlanan erişilebilirlik logosuna ilişkin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Bakanlığımızca düzenlenen tanıtım töreninde de İl Müdürümüz Mutlu KAYA da, erişilebilirlik standartlarına uygun olan kuruluşumuz Kahramanmaraş Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde ilimizin ilk ilk erişilebilirlik bayrağını göndere çekti. 

Sonrasında ise İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda düzenlenen tanıtım töreninde Vali Yardımcımız Sayın Fatih Damatlar, konuşmasında, kentteki kurumlar arasındaki uyum ve güzel çalışmaların kendisini memnun ettiğini belirtti.

Erişebilirliğe katkıda bulunan kurumlara teşekkür eden Vali Yardımcımız Sayın Damatlar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzü çalışmalarından dolayı tebrik etti.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya konuşmasında erişilebilirlik çalışmaları açısından Kahramanmaraş'ın örnek bir kent olduğunu söyledi.

Erişilebilirlik uygulamalarının yaygınlaştırılması ve görünürlüğünün artırılması amacıyla azimle çalıştıklarını belirten İl Müdürümüz Mutlu Kaya, "İnşallah bu sayının artmasını temenni ediyoruz. Bu manada destekleri için Valimiz Ömer Faruk Coşkun'a teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Türkoğlu Kaymakamlığı hizmet binasına, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarına, Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü hizmet binasına, AFAD İl Müdürlüğü hizmet binasına, Kahramanmaraş Havaalanı hizmet binasına, Sular Akademi Hastanesi olmak üzere 32 kurum yöneticisine "erişilebilirlik flaması" verildi.

Logo Tanıtım Törenine Vali Yardımcımız Fatih Damatlar, Vali Yardımcımız ve Türkoğlu Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran ve kamu kurum yöneticileri ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Erişilebilirlik Logosu’nun özellikleri

Logodaki simetrik figür ve daire şekli küresel erişimi ve toplumu oluşturan bireyler arasındaki uyumu temsil ediyor. Kolları açık insan figürü, farklı özelliklere sahip insanların tümünün kapsanmasını sembolize ediyor. Logodaki kafa bilişsel düşünmeyi, dört mavi daire vücudun uç noktalarını, eller ve ayaklar hareketliliği ve kolların açık olması herkesi kapsayıcılığı anlatıyor.