…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
03 Aralık 2021, Cuma Kahramanmaraş,Türkiye

Engelsiz Sivil Toplum Buluşması


3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Valiliğimiz koordinasyonunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımız işbirliğinde “Engelsiz Sivil Toplum Buluşması” programı düzenlendi.

Programa, Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, İl Müdürümüz Mutlu Kaya, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, engellilere hizmet veren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı. Ülkemizi Paralimpik Olimpiyatlarda temsil eden ve birçok madalya alan milli sporcularımız Sevilay Öztürk, Beytüllah Eroğlu’da programda yer aldı.

Programda tüm engelli sivil toplum kuruluşlarının temsilen Kahramanmaraş Bedensel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Çınar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör açılış konuşmalarının ardından kamu spotu gösterimi yapıldı.

Programda konuşan Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, “Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Bu anlamda, engelli vatandaşlarımızın asıl beklentileri, toplumsal duyarlılıktır. Çocuk ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak ilk adım olacaktır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, tüm engelli kardeşlerimize sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum” dedi.

TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Mahir Ünal ise yaptığı konuşmada, “Kahramanmaraş’ımız, erişilebilirlik konusunda oldukça iyi durumda. Vatandaşlarımız ilimizin yöneticilerine istediği zaman ulaşabilmektedir. Burada devlet-millet bütünleşmesi sağlanmış vaziyette. Bunun en büyük sebebi sevgi ve tevazudur. Bizler zihinsel ve bedensel engeli engel olarak görmüyoruz. En büyük engel sevgisizliktir. Nice erişilebilir ve engelsiz günlere temennisinde bulunuyor, engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum.” diye konuştu.

Erişilebilirlik Sertifikası almaya hak kazanan Büyükşehir Belediyesi, Sütçü İmam Üniversitesi, Türkoğlu Kaymakamlığı, Dulkadiroğlu Belediyesi, Onikişubat Belediyesi, Türkoğlu Beldiyesi İl Sağlık Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası, Sular Akademi Hastanesi olmak üzere 21 adet Erişilebilirlik Sertifikası kurum ve kuruluşlara takdim edildi. Programda takdim edilen sertifikalarla birlikte ilimizde 99 adet erişilebilirlik sertifikası verildi.

Program, katılımcılarla birlikte çektirilen hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.