…
…
…
…
03 Aralık 2020, Perşembe Kahramanmaraş,Türkiye

Engelli Milli Sporcu Sevilay Öztürk'e Ziyaret


İlimizde doğuştan kolları olmayan, 16 yaşındaki milli yüzücümüz Sevilay Öztürk, 5 yıl önce katılmaya başladığı yarışlarda, aralarında Avrupa şampiyonluğu ve Dünya 3'üncülüğü de olmak üzere 112 madalya kazandı. Başarısıyla herkese örnek olan Sevilay Öztürk’ü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun’la İl Müdürümüz Mutlu Kaya ziyaret etti.

Ziyarette yüzme sporuna nasıl başladığı hakkında da bilgi veren Öztürk kendisi gibi engelli olanlara da seslenerek, "Benim gibi engelli olanlar hiçbir zaman hayata küsmesinler ve hayatlarına devam etsinler, kesinlikle evlere hapis kalmasınlar" dedi.

Öztürk sözlerini “Yüzmeye sosyalleşeyim, hayata küsmeyeyim diye başlamıştım aslında. Böyle olduğunu bilmiyordum ve çok güzel bir geleceğim oldu. 3 yıldan beri milli takımdayım ve milli takımda olduğum için de çok mutluyum. Yurt içi ve yurt dışında birçok yarışmaya katıldım ve toplamda 112 madalya kazandım. İlk başlarda beklemiyordum bu kadar madalya alacağımı. Madalya almak çok güzel ve hayatımı da değiştirdi. Bu zamana kadar unutmadığım 2 tane yarışım var. 13 yaşında 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılan ilk sporcuydum. Çok mutluydum ve finale kaldım. 13 yaşında finale kalmak çok güzel bir duyguydu, çok heyecanlandım. Bir de 2019'da Londra'da Dünya 3'üncüsü oldum kelebek sitilinde ve Cumhuriyet tarihimizde ilk madalya alan Türk kadını ben oldum. Bayrağımızı orada dalgalandırdım, çok mutluydum. Kürsüye çıkıp İstiklal Marşı'nı okuyunca o kadar mutlu oluyorum ki o kürsüye ilk çıktığımda ağlamıştım. Bu yaşımda ben o kürsüye çıkıp bayrağımı dalgalandırıyorsam inşallah ileriki zamanlarda daha fazlasını yapıp daha fazla İstiklal Marşı'nı okutacağım" diye tamamladı.

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun Milli sporcumuza bundan önceki başarıları için teşekkür ederken bundan sonra gireceği müsabakalar içinde başarılar diledi.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya ise; “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak hem İl Müdürlüklerimiz hem de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız aracılığıyla ilimizde birçok engellimize direk maddi destek sunarken onlara aynı zamanda psiko-sosyal destekte sunmaktayız. Sevilay gibi yurt dışında bayrağımız göndere çektiren başarı elde eden gençlerimiz bizleri oldukça gururlandırmaktadır. Onların her daim yanlarındayız, onlara destek veriyoruz vereceğiz” dedi.

Sayın Valimiz Ömer Faruk Çoşkun ziyarette Sevilay Öztürk’e çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.