…
03 Aralık 2019, Salı Kahramanmaraş, Türkiye

Engeller Bedenlerde Zihinlerde Değil Kalplerdedir


Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonunca “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” olarak belirlenmiş olup 1993 yılından başlamak üzere her ülkede olduğu gibi ülkemizde de her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak anılmakta ve bu günde sorunların dile getirilmesi, çözümü ve bu konuda halkımızın bilinçlenmesi için önem taşımaktadır.

2016, 2017, 2018 yılları 3 Aralık tarihlerinde Valiliğimiz koordinasyonunda, İl Müdürlüğümüz sekretaryasında Onikişubat Belediye Başkanlığı tarafından engellilere öğlen yemeği verilmekte olup İl Müdürlüğümüz ve Onikişubat Belediye Başkanlığınca bu yılda 200 engellimiz Safron otelde öğle yemeğinde misafir edilmiştir.

Düzenlenen programa Sayın Valimiz Vahdettin Özkan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, Vali Yardımcımız Fatih Damatlar,  İl Müftüsü Celal Süzgeç, İl Müdür V. Ali Arslan Sak, İl Müdür Yrd. Gözde Cerit Engelli sivil toplum kuruluşları yönetim kurullarıyla vatandaşlarımız katılım sağladı.

Programda konuşma yapan Sayın Valimiz Vahdettin Özkan “Devletimiz, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak son yıllarda toplumsal yaşamda etkinlik alanlarını genişletmek ve daha iyi yaşam koşulları sağlamak amacıyla; engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirmeye yönelik çok önemli düzenleme ve uygulamaları hayata geçirmiştir.

Devletimiz, dezavantajlı gruplara ilişkin sorunlarının çözümünde duyarlılık ve farkındalık yaratma yolunda ilerlemeye devam edecektir “dedi.

Program Yemek sonrası Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Süzgeç’ in yaptığı yemek duasıyla tamamlandı.