…
…
…
…
…
…
…
…
01 Nisan 2022, Cuma Kahramanmaraş,Türkiye

Dünya Otizm Farkındalık Günü Etkinliği


Valiliğimiz koordinesinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz iş birliğinde, Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği düzenlendi.

Etkinlik öncesi özel bireylerin eserlerinin sergilendiği fuaye alanını ziyaret eden Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, bir süre eser sahibi özel bireylerle sohbet ederek yaptıkları sergi çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Özel yavrularımızı yetiştiren, onlara emek veren anne ve babalar ile eğitiminde rol oynayan emektarlara teşekkür ediyorum” dedi.

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun ise “Otizmli bireylerimizin sosyal hayatta yer alabilmeleri, kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsızca karşılayabilmeleri ve özellikle en iyi eğitimleri almaları ülke ve toplum olarak önemli hedeflerimizdendir. 

Hamdolsun ki devletimiz de özel bireylerimizin daha iyi şartlara kavuşabilmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla imkânlarını elinden geldiğince seferber etmektedir. Otizmli bireylerin çocukluktan itibaren önyargı ve ayrımcılığa maruz kalmadan hayatlarını kolaylaştırmaya çalışmak, toplumumuzdaki her bireyinin görevi ve en büyük arzusu olmalıdır.” dedi. 

Onikişubat Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hizmet alan özel bireylerin drama ve ritim gösterisi ile devam eden etkinlikte, Özel Eğitim Uzmanı Dr. Mehmet Küçükgöz, otizm farkındalığına vurgu yapan bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinlikte Onikişubat Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hizmet alan otizmli piyanist Kubilay Özbek, okul arkadaşları olan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileriyle  müzik dinletisi yaptı. Program, mavi balon uçurulması ile sona erdi.

Programa, Valimiz Ömer Faruk Coşkun, eşi Sevilay Coşkun ile özel bireylerimizin ve ailelerinin yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, eşi Leyla Güngör, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Onikişubat Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri eşlik etti.

İl Müdürümüz Düzenlenen Programlar Sonrası Mutlu Kaya Yaptığı Açıklamada;

“Her insan dünyaya farklı özelliklerle gelmektedir. Herkesin kendine has fiziksel, duygusal ve sosyal yapısı vardır. Herkes için gerekli olan eğitim, otizmli çocuklarımız için aynı zamanda bir tedavi yöntemi olduğundan büyük önem arz etmektedir. Bu açıdan erken teşhisle birlikte onlara verilecek özel eğitim onları toplumsal hayata kazandıracaktır.

Devletimiz, otizmli çocuklarımızın daha iyi şartlara kavuşabilmesi için tüm imkânlarını seferber etmektedir. Bizler de onların sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmelerini arzu etmekteyiz. Otizmli bireylerin çocukluktan itibaren önyargı ve ayrımcılığa maruz kalmadan nitelikli eğitim alabilmelerini temin etmek ve onlara daha iyi bir yaşam sağlamak, başta otizmli çocuklarımızın aileleri olmak üzere toplumumuzun her bireyinin görevidir” dedi.

 

 “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günüde farkındalığı artırmak için İl Müdürlüğümüz Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şubesi çalışanları ve diğer birimlerimizdeki çalışanlarımız ile Onikişubat Gündüzlü Bakım Merkezi çalışanlarımız büyük bir özveriyle Necip Fazıl Kültür Merkezindeki faaliyeti gerçekleştirdi. Öncelikle çocuklarını bize teslim eden ailelerimize, onlarla her gün ilgilenen ve eğitimlerini sürdüren Onikişubat Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon Aile ve Danışma Merkezi çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.