…
…
…
…
…
09 Kasım 2022, Çarşamba Kahramanmaraş,Türkiye

Dünya Çocuk Kitapları Haftasında Çocuklarımıza Kitaplarıyla Buluşturduk


Dünya Çocuk Kitapları Haftası münasebetiyle, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu KAYA ile birlikte Aile ve Sosyal Destek Personelleri tarafından, sosyal, ekonomik destek alan ve Okul Destek Projesinden faydalanan çocuklarımıza Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından belirlenen 200 adet çocuk dostu kitap hediye edildi. 

 

İl Müdürümüz Mutlu Kaya’nın ziyaret ettiği çocuklarımız, hediye edilen kitaplar için Sayın Bakanımız Derya Yanık’a teşekkür etti.

 

İlimizde hizmet veren Sosyal Hizmet Merkezlerimiz tarafından 11 ilçemizde tespit edilen 200 çocuğumuza ulaştırılan kitaplar Bakanlığımız tarafından, ailelere rehberlik etmesi amacıyla 0-18 yaş gruplarına yönelik titizlikle hazırlanan "Çocuk Dostu Kitap" listesinden seçildi.

 

Kitapların çocukların psikososyal gelişimlerine katkısına yönelik yapılan değerlendirmelere ek olarak; dil bilgisi kuralları açısından da değerlendirilmiştir. Kitaplar incelenirken çeşitli Üniversitelerin, psikoloji, çocuk edebiyatı, çocuk gelişimi, okul öncesi eğitimi ve çocuk ile ilgili bölümleri ve araştırma, uygulama merkezlerinin görüşleri alınarak hazırlanan Değerlendirme Formu esas alınmıştır. 

 

Değerlendirme Komisyonunun 0-18 yaş aralığı için güncelleyerek oluşturduğu 1049 kitabın bulunduğu liste, Bakanlığımızın  https://www.aile.gov.tr/chgm/sayfalar/cocuk-dostu-kitap-listesi/ adresinden paylaşılmıştır. Listede içerik, dilbilgisi ve fiziksel özellikleri yönünden çocukların yaş gruplarına hitap eden, Türk ve dünya klasiklerinin de içinde bulunduğu farklı birçok türde kitap yer almaktadır.