…
…
…
…
04 Kasım 2022, Cuma Kahramanmaraş,Türkiye

Bilinçli Aileler Protokolü İmzalandı


Kahramanmaraş Down Sendromu Derneği, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Hamidiye - Bekir Topçuoğlu Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi arasında yapılan Aile Eğitimi Programından sonra "Bilinçli Aileler Protokolü" imzalandı.

Protokol öncesi yaptığı konuşmada özel çocuk olsun veya olmasın aile dediğimiz yapı bir kadın ve bir erkeğin bir çatı altında olmasından oluşmaktadır. Bu çatı altında olmak için yola çıkan tüm erkek ve kadınların Bilinçli Aile olmak için bazı eğitimleri almaları en azından kendilerini geliştirmek için araştırma yaparak kendilerini ve ailelerini geliştirmeleri gerekmektedir. İl Müdürlüğümüz meslek elemanları bu yönde birçok eğitimle vatandaşlarımızla bir araya gelmektedir. Yine bu protokolle İl Müdürlüğümüz çalışanlarının düzenleyeceği eğitimlerle Bilinçli Ailelerimizi oluşturma gayretimiz devam edecektir.” dedi

İmza töreni sonrasında Bilinçli Aile eğitimi alan ailelerimize sertifikaları takdim edildi. Protokol törenine Şehit Hakan Duyğal Huzurevimizde kalan değerli büyüklerimizde katılarak aileler ve özel çocuklarımızla bir araya geldiler.
Programa katılım sağlayan Sayın Valimizin kıymetli eşi Sevilay COŞKUN Hanımefendi’nin öncülüğünde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu KAYA, Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkanımız Zeynep Nur YERHAN, Hamidiye-Bekir Topçuoğlu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Ayşe YİĞİTER sertifikaları ve hediyeleri takdim ettiler.