…
14 Eylül 2020, Pazartesi Kahramanmaraş,Türkiye

Dulkadiroğlu Belediyesi Hizmet Binası Erişilebilirlik Sertifikası Aldı


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün sekretaryasını yürüttüğü Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, 55. Karayolları Şefliği İlgili Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerinden oluşan Erişilebilirlik Komisyonunun yaptığı inceleme sonucu 864 maddeden oluşan erişilebilirlik standartını yerine getiren Dulkadiroğlu Kamu Külliyesi Belediye Hizmet Binasına Erişilebilirlik Serfikası verildi.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya, Belediye Başkanı Sayın Necati Okay’ ı makamında ziyaret ederek Erişilebilirlik Sertifikasının Başkan Okay’ a takdim etti.

İl Müdürümüz yaptığı açıklamada;

“2020 yılı Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından erişilebilirlik yılı ilan edilmesiyle ve Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’ un talimatıyla bizler de kamu binalarına erişilebilirlik belgesi verme ve rehberlik yapıyoruz. Böyle bir kamu binasını ilimize kazandırdığı için Sayın Başkanımız Necati Okay’a teşekkür ediyorum. Yaklaşık 864 maddelik erişilebilirlikle ilgili belgeleri ve kriterleri karşılayarak engelli kardeşlerimizin kurumun içerisine girdiğinde hiçbir engelle karşılaşmadan hizmet binası içerisinde iş ve işlemlerini yapabileceklerdir” dedi.

“Bu kapsamda Dulkadiroğlu Belediyemize belgesini taktim ettik. İnşallah Dulkadiroğlu Belediyesi’nde dezavantajlı kardeşlerimiz hizmetlere daha kolay ulaşabilecekler. Yine ilimizde diğer binaların, Parkların ve Ulaşım araçlarının denetimleri devam ediyor. Bunlarda da uygun şartları yerine getirenlere sertifikaları verilecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’da bu anlamlı belgeyi almanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek şunları kaydetti: “800’den fazla şartı yerine getirerek bu belge alınabiliyor. Bizde bu Kamu Külliyesi binamızı zaten engelsiz bir bina olarak projelendirdik. Binamızı engelsiz erişim düzenine göre tasarladık. Engelli bir birey binamıza girdiğinde her alana engelsiz bir şekilde erişebilecektir.  Türkiye genelinde bu belgeyi alan 10. Belediye olmamızda ayrı bir gurur kaynağı. Binalara insanlara hizmet için araçtır. Amacımız tüm Dulkadiroğlu halkına ve belediyemizden hizmet alacak olan vatandaşlarımıza engelsiz her zaman erişilebilir bir şekilde hizmet sunmaktır.  Tabi burada özel gereksinimi olan vatandaşlarımıza ayrı ehemmiyet göstererek onların hep yanında olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.