…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
15 Temmuz 2021, Perşembe Kahramanmaraş,Türkiye

Dualarla Başlayan 15 Temmuz Milli Birlik Gününde Birçok Etkinlik Düzenlendi


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Gençlerimiz yaptıkları günler öncesinden hazırlıklarına başladıkları eserleri, Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun’la birlikte 15 Temmuzda Ankara Özel Harekât Daire Başkanlığına yapılan saldırı sonucu şehit olan Polis Memuru Niyazi Ergüven'in ailesi ailesine ve yine 15 Temmuzda Ankara’da çıkan çatışmalarda gazi olan Şakir Yeşilay’a takdim etmesiyle başladı.

 

Şehitlik ziyareti gerçekleştirildi

 

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Müdürümüz Mutlu Kaya, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte, Şeyh Adil Mezarlığı'nda yer alan şehitliği ziyaret ederek şehitlerimizin mezarlarına karanfil bıraktılar. Şehitlikte İl Müftülüğünce okutulan Kuran-ı Kerim sonrası dua yapıldı.

 

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, şehit ve gazilerimizin aileleri ile bir süre görüşerek, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, gazilerimize ise sağlıklı ömür dileklerini iletti.

 

Bu yıl düzenlenen etkinliklerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Karakucak güreş turnuvası, Sütçü İmam Üniversitesinin düzenlediği resim sergisi, Müsiad Kahramanmaraş Şube Başkanlığı’nın hazırlamış olduğu fotoğraf sergisi, gibi birçok faaliyet düzenlendi.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında düzenlenen karakucak güreş müsabakasında dereceye giren güreşçilere madalya verdi.

 

 

15 Temmuzda Kahramanmaraş Demokrasi Meydanında Nöbette Buluştu

 

Akşam programları ise Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun Valimiz Ömer Faruk Coşkun katılımıyla Valilik önünden il protokolü ve vatandaşlarımızın katılımıyla düzenlenen yürüyüşle başladı.

 

Demokrasi Nöbetine, Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, İl Müdürümüz Mutlu Kaya, ilimiz protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ellerinde Türk bayraklarıyla çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Demokrasi meydanında Saygı Duruşu İstiklal Marşı okunmasıyla başlanan programa Kuran Tilaveti ve şehitlerimiz için yapılan duayla devam edildi.

 

Meydanda toplanan coşkulu kalabalık, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını dev ekrandan canlı olarak takip etti.

 

Daha sonra burada bir konuşma yapan Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, “FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin bozguna uğratılmasının yıl dönümünde, milletçe bu destansı Demokrasi Zaferimizin gururunu tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da yaşıyoruz.

 

Türk Milleti olarak birlik ve beraberliğimizi devam ettirdiğimiz takdirde yöntemleri ne olursa olsun, hiç kimse, vatanımızın bütünlüğünü ve milletimizin birliğini bozamayacak ve Türkiye geçilemeyecektir.

 

Birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması niyazıyla, devletimizin bekası için feda-i can ederek, şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize ve saygıdeğer ailelerine şükranlarımı sunuyorum. Milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkan Aziz Milletimizi ve Kahramanmaraşlı Hemşerilerimi saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.  

 

Geleceğimizin Teminatı Gençlerimiz Sahne Aldı

Etkinlikler kapsamında İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımızda misafirimiz olan geleceğimizin teminatı gençlerimiz sahne aldı.

“Asımın Nesli” temalı hazırlanan programda gençlerimiz Asımın Nesli Şiirini 15 Temmuz Marşını, Bil Oğlum türküsünü seslendirirken, Gençlerimizin uzun süredir hazırladığı mehteran takımı da sahne alarak üç eserle Demokrasi meydanında ki vatandaşlarımıza konser verdi.

 

İl Müdürümüz Mutlu Kaya etkinlikler sonrası yaptığı açıklamada;

 

15 Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine yönelik il müdürlüğümüzce günler öncesinden faaliyetlere başladık. Öncelikle bu günün mana ve öneminin daha iyi anlaşıla bilmesi için misafirimiz olan gençlerimiz yaşlılarımız arasında aynı zamanda da çalışanlarımız arasında resim ve şiir yarışması düzenledik. Ankara da bulunduğu sırada 15 Temmuz hain darbe girişiminin başlamasını duyarak meydanlara koşan ve kardeşini şehit veren 15 Temmuz gazimiz Şakir Yeşilay o gece neler yaşadığını bir araya gelerek aktardı” dedi.

 

İl Müdürümüz Mutlu Kaya “yine akşam yapılacak programa yönelikte arkadaşlarımız birçok faaliyet düşünde en son mehteran takımımızın hazırlıklarının hızlandırılması ve gençlerimizin sahnede Asımın Nesli Şiirini, 15 Temmuz Marşını ve Bil oğlum türküsünü koro şeklinde seslendirmeleri kararlaştırıldı. Uzun soluklu bir çalışma sonrası hazırlanan eserleri gençlerimiz büyük bir başarıyla sahnelediler. Gençlerimize çalışanlarımıza bu özverili çalışmaları nedeniyle tekrar teşekkür ederim. Ayrıca bu gece rahmeti rahmana yürüyen 251 şehidimize ve tüm şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine sabırlar dilerim. “diyerek sözlerini tamamladı.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri 00.13 ‘te tüm camilerden salaların okunmasıyla tamamlandı. Şehrin gençleri her yıl olduğu gibi bu yılda Demokrasi meydanında tutulan nöbeti sabaha kadar sürdürdü.