…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Eylül 2020, Perşembe Kahramanmaraş,Türkiye

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Düzenlendi


Cumhurbaşkanlığımız himayesinde Kahramanmaraş Valiliğimiz Koordinesinde İl Müdürlüğümüz Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Şubesince organizasyonu yapılan  “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni”, Kahramanmaraş Kalesinde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gazilere ve şehit ailelerine teslim edilmek üzere Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının Tevcihi Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftümüz şehitlerimiz için dua etti.

Programa şehit aileleri ve gazilerimizin yanı sıra Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, Milletvekillerimiz İmran Kılıç, Ahmet Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, 2.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet TERZİOĞLU, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Niyazi CAN, Vali Yardımcısı Mahmur Hersanlıoğlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir OKATAN Onikişubat Kaymakamı Serkan KEÇELİ Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Müftüsü Celal Sürgeç,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri katıldı.


Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun burada yaptığı konuşmada, “Bugün bizler, bu topraklar üzerinde bağımsız ve özgür bir şekilde yaşayabiliyorsak, vatan, bayrak, din ve mukaddesatı uğruna, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için en değerli varlıkları olan canlarını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir,” dedi.


Şehit ailelerimiz ve gazilerimize, Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajını ve selamlarını ileten Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, “Şehitlerimiz ve gazilerimizin yapmış oldukları fedakarlıkları hiçbir şeyle ödeyemeyiz. Bu madalyalar sadece millete yapılmış olan fedakarlığın, gösterilen kahramanlığın bir nişanesidir. Çocuklarınız, torunlarınız, asırlar boyu bu madalyaları bir şeref nişanesi olarak gelecek nesillere aktaracak, sizlere hayır duaları edeceklerdir,” diye konuştu. 


Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun konuşmasının ardından, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına şehit yakınlarına ve gazilerimize “Devlet Övünç Madalyalarını” takdim etti.

 

İl Müdürümüz Mutlu Kaya ise Madalya Tevcih Töreni sonrası yaptığı açıklamada; Şehitlik ve gazilik mertebesinin dinimiz ve inancımızdan kaynaklı en kutsal ve ulaşılması en güç mertebelerden biridir. Bu millet, hakkı hukuku bu dünyada haykırmaya çalışan, asla ezmeyen, sömürmeyen, kutsal değerler için mücadele eden ve bu uğurda hiçbir zaman şehit ve gazi olmaktan çekinmeyen, şehadete adeta gül bahçesine girercesine koşan  büyük bir millettir.

 

Şehitlerimiz ve gazilerimiz hem ailesini hem kendisini hem de milletini onurlandırmıştır. Onlar için ne yapsak yaptıkları bu kahramanlıkları ödeyemeyiz” dedi.