…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Mart 2021, Perşembe Kahramanmaraş,Türkiye

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni Gerçekleştirildi


Cumhurbaşkanlığımız Himayesinde ülkemizin 81 ilinde eş zamanlı olarak Devlet Övünç madalyası Tevcih Töreni ilimizde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualarla devam etti.

Programda ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü mesajı da okundu.

Burada bir konuşma yapan Vali Ömer Faruk Coşkun, “Değerli şehit ailelerimiz ve gazilerimiz; sizlere Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını ileterek bilmenizi isterim ki; ne yaparsak yapalım şehitlerimizin ve gazilerimizin yapmış olduğu fedakârlığı hiçbir şeyle ödeyemeyiz.  Bu madalyalar sadece millete yapılmış olan fedakârlığın, gösterilen kahramanlığın bir nişanesidir. Çocuklarınız, torunlarınız, seneler boyu, asırlar boyu bu madalyaları bir şeref nişanesi olarak gelecek nesillere aktaracak, sizlere hayır duaları edeceklerdir, inşallah. 

Vatan savunmasında yedi düvele karşı vücudunu siper ederek " Dur " diyen, Aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah’ tan rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize ve şehitlerimizin kıymetli emanetlerine sağlık ve afiyet dileklerimle şükranlarımı sunuyorum,” diye konuştu.

Vali Coşkun, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına şehit ailelerimize ve gazilerimize “Devlet Övünç Madalyalarını” takdim etti.

Program da ;

Şehit İs.Uzm.Çvş. Hacı Bebek’in ailesine

Şehit P.Asb.Kd.Çvş. Akif Akçadağ’ın ailesine

Şehit P.Uzm.Onb. Ahmet Saygılı’nın ailesine

Şehit P.Uzm.Çvş. Soner Enes Baykuş’un ailesine

Şehit P.Uzm.Onb. Bekir Gündeş’in ailesine

Şehit P.Uzm.Onb. Fatih Saylak’ın

Şehit P.Uzm.Çvş. Mehmet Taşhan’ın ailesine

Gazi J.Ütğm. Mikail Dökme’ ye

Gazi Uzm.J.I.Kad. Çvş. Mehmet Taşdemir’e

Gazi J.Uzm. Çvş. Mehmet Ün’e

Gazi P.Söz.Er Ahmet Ayyıldız’a

Gazi P.Söz.Er Uğur Gül’e

Gazi P.Söz.Er Hacı Mehmet Karabacak’ a

 Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun tarafından Devlet Övünç Madalyası Tevcih edildi

Törene Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, Milletvekillerimiz Ahmet Özdemir, Habibe Öçal, İl Müdürümüz Mutlu Kaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Tayfun Özbek ve dernek yönetimi, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Yunus Karaman ve dernek yönetimi, Kamu kurum temsilcileri ile şehit yakınları ve gazilerimiz katılım sağladı.