…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Mart 2022, Cuma Kahramanmaraş,Türkiye

Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl Dönümünde Şehitlerimizi Rahmetle Andık


18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlenen törende, Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ayşe Cesur ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Yunus Karaman, Şehitlik Anıtı’na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından şehitlik özel defterini imzalayan Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, burada yaptığı konuşmada; “18 Mart Çanakkale Zaferi, hür ve bağımsız yaşama kararlılığının en veciz örneklerinin sergilenmiş olduğu, tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biridir. 

Bu destan memleketin her köşesinden vatan uğruna bir araya gelerek Çanakkale’de buluşan, zor şartlarda savaşan, azim ve kararlılığıyla dönemin teknolojik olarak güçlü ve donanımlı işgal kuvvetlerine karşı koyan ve esaret altında yaşamaktansa ölmeyi göze almış olan bir milletin hafızalardan silinmeyecek başarısıdır. 

Şehitlerimizden miras kalan bu mukaddes emaneti asla yere düşürmemek, şehitlerimizin fedakârlıklarıyla kazanılmış bu vatan toprakları üzerinde yeni bir gelecek inşa ederek çok daha da yükseklere taşımak da ortak sorumluluğumuzdur.  

Çanakkale Zaferi’mizin 107. yıl dönümünü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum.” dedi.

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, İl Müdürümüz Mutlu Kaya,  şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve protokol üyelerimiz şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktı.

Şehitlik ziyareti, okunan Kuran-ı Kerim Tilaveti ve yapılan duaların ardından son buldu.  

Şehitlik Programı sonrasında 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Onikişubat Anadolu Lisesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.

K.Yzb. Kadir Er’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam eden program, şiirlerin okunması ve Onikişubat Anadolu Lisesi öğrencilerinin oratoryosu ile sona erdi.

Programa, şehit ailelerimiz ve gazilerimizin yanı sıra Valimiz Ömer Faruk Coşkun ile Eşi Sevilay Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ayşe Cesur, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Müdürümüz Mutlu Kaya, İlçe Belediye Başkan Vekilleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve hemşehrilerimiz katıldı.