…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Mayıs 2022, Çarşamba Kahramanmaraş,Türkiye

Biz Büyük Bir Aileyiz


15-21 Mayıs Aile Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Biz Büyük Bir Aileyiz” temalı kortej yürüyüşüyle başladı.

Valiliğimiz Koordinasyonun da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından aile kurumunun önemine farkındalık oluşturmak için düzenlenen yürüyüş etkinliği, Kıbrıs Meydanı’ndan başlayarak Atatürk Anıtı’na kadar devam etti. 

Yürüyüşün ardından aile birlikteliğine dikkat çekmek amacıyla; ilgili kurumlarımızın hazırlamış olduğu stantları ziyaret eden Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun ve protokol üyeleri, yetkililerden bilgiler aldı. 

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun burada yaptığı açıklamada, Aile Haftası münasebetiyle, aile kurumuna farkındalık oluşturmak için bazı etkinlikler ve çalışmalar yapıyoruz. Kuşkusuz ki aile birlikteliğinin sağlanması, huzurlu bir yuva ve sağlıklı bir neslin inşası adına oldukça önemli. Bu uğurda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza ve kurumlarımıza teşekkür ediyor, “Biz Büyük Bir Aileyiz” sloganıyla, Aile Haftamızın kutlu olmasını temenni ediyorum, dedi.

Yürüyüşe Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun ve eşi Sevilay Coşkun’un yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Eken, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Müdürümüz Mutlu Kaya,İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Müdür Yardımcılarımız, çalışanlarımız, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, koruyucu aileler, vatandaşlar ve ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile personel katıldı. 

 

Aile Haftasında DOBUR Ailesine Ziyaret

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun eşi Sevilay Coşkun ile birlikte “Aile Haftası” münasebetiyle Emekli Öğretmen Cavide ve İsmail Dobur çiftini evinde ziyaret etti. 

Ziyarette Dobur çifti ve ailesiyle yakından ilgilenen Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun burada yaptığı hasbihalde, “Aile bir milleti millet yapan milli ve manevi değerlerin, gelenek ve göreneklerin  öğrenildiği ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarıldığı okuldur. 

Aile içindeki anne, baba ve çocuklar, yuvalarında karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde sağlıklı bir ilişki kurabildiklerinde, toplumun bütünü de sağlıklı ve güçlü olur. Bu nedenle İçinde bulunduğumuz Aile haftamızın Aile kurumunun önemine ilişkin farkındalık oluşturmasına vesile olması diliyorum ”dedi.

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun ve eşi Sevilay Coşkun’a ziyaretleri esnasında Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya eşlik etti.

 

Hemşehrilerimle Bir Arada Olmanın Mutluluğunu Yaşıyorum

Kahramanmaraş Valiliği koordinasyonunda İl Müdürlüğümüz Büyükşehir Belediyesi, iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Aile’ temalı konferansta Yazar Vehbi Vakkasoğlu Kahramanmaraşlılarla bir araya geldi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Alaettin Parlak, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, ilgili kurum yetkilileri ve STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş da yer aldı. Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun  İl Müdürlüğümüzce düzenlenen Kompozisyon ve Resim Yarışmasında dereceye giren eserlerden hazırlanan sergiyi ziyaret etti. Etkinlikte, ‘Biz Büyük Bir Aileyiz’ temalı resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere teşekkür belgeleri ve ödülleri de takdim edildi.

Aile Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte Kahramanmaraşlılarla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Yazar Vehbi Vakkasoğlu, “Aile Haftası gibi son derece önemli olan bir haftada hemşehrilerimle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Necip Fazıl Kısakürek gibi bir üstadın adını taşıyan bu salonda olmak da beni ayrıca mutlu etti. Aile Haftası kapsamında düzenlenen bu güzel etkinlikte hemşehrilerimle bir araya gelmemi sağlayan Büyükşehir Belediyemize ve paydaş kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya Aile Haftası Kapsamında yürütülen faaliyetler hakkında yaptığı açıklamada;

“İl Müdürlüğümüz 15-21 Mayıs Aile Haftası anlamına uygun birçok etkinlik organize edildi. Bize bu organizasyonlarda desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ve kamu kurumlarımıza teşekkür ederim. Aile Haftası kapsamında Büyükşehir Belediyemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müdürlüğümüz işbirliğinde “Benim Ailem” konulu resim ve kompozisyon yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini yine Belediyemiz ve İl Müdürlüğümüz işbirliğinde düzenlenen olan Yazar Vehbi Vakkasoğlu “Aile” konulu konferans sonrasında takdim ettik” dedi.

Bunların dışında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz işbirliğinde ilimizde düzenlenen spor müsabakaları öncesinde “Biz Büyük Bir Aileyiz” pankartı açarak izleyicilerde farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. Bunların yanında ASDEP personelimiz ziyaret ettikleri hanelerde Aile Haftası hakkında rehberlik yaparken hazırladığımız broşürler de vatandaşlarımıza dağıtıldı. Atatürk meydanında “Biz Büyük Bir Aileyiz” kalbi oluşturularak vatandaşlarımızda farkındalık oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

Bu faaliyetleri sadece bu hafta yaparken İl Müdürlüğü olarak “Ailem İçin” projemizde ise bu hafta içerisinde nişanlanan ihtiyaç sahibi yeni evlenecek çiftlerimiz için çeyiz sandıkları oluşturduk Sayın Valimizin Eşi Sevilay Coşkun Hanımefendi çiftlerimize yaptığı ziyarette bu sandıkları hediye etti.

Yine “Ailem İçin” projemizde evlenecek olan ve evli çiftlerimize danışmanlık hizmetlerini devam ettiriyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.