…
…
…
…
28 Kasım 2021, Pazar Kahramanmaraş,Türkiye

Bayrak Olayı Yıl Dönümünde Aynı Ruh Ve Heyecanla Bir Kez Daha Canlandırıldı


Bayrağımızın dalgalanmadığı yerde Cuma Namazı kılınmaz diyen Rıdvan Hoca’nın sözü üzerine, Kale’ye Türk Bayrağı’nı dikerek kurtuluş mücadelemizin ateşleyicisi olan Bayrak Olayı, yıl dönümünde her yıl olduğu gibi bu yılda aynı ruh ve heyecanla bir kez daha canlandırıldı.

Canlandırma olayı, Rıdvan Hoca’nın mezarı başına karanfil bırakılması, okunan Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve dualar ile başladı. 

Program daha sonra ise Atatürk Meydanı’nda Bayrak Olayımızın Canlandırılması ile devam etti. 

Törende, Alem-i İslam’a Hitap Beyannamesi’nin okunmasının ardından Rıdvan Hoca’nın 28 Kasım 1919 tarihinde okuduğu hutbe temsili olarak canlandırıldı.

Canlandırma töreninin ardından Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, protokol üyeleri ve vatandaşlar tekbirler eşliğinde ellerinde Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağımızla kaleye doğru bayrak yürüyüşü yaptılar. 

Kaleye yürüyüşün ardından protokol üyeleri ve çete kıyafetli vatandaşlarımız tarafından Şanlı Bayrağımız büyük bir coşkuyla göndere çekildi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör burada yaptığı konuşmada Bayrak Olayı’nın şehrimizin tarihinde dönüm noktası olduğuna vurgu yaptı. 

Program, Kuran-ı Kerim Tilaveti, dua, mehteran konseri, ilimiz halk oyunları ekibi, Aydınlı Efeler’in şiir dinletisi ve ay yıldızlı balonların uçurulması ile sona erdi.

Vali Coşkun da tören sonrasında bayrak olayımıza katılım gösteren vatandaşlarımızla yakından ilgilenerek etkinlikte emeği olanlara teşekkür etti. 

Bayrak olayının canlandırılması törenine, Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun’un yanı sıra TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, MHP Milletvekili, İl Müdürümüz Mutlu Kaya, İl Protokolü, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.