…
…
…
…
…
…
…
…
29 Mayıs 2023, Pazartesi Kahramanmaraş,Türkiye

Barınma Merkezlerimizde Psikososyal Destek Çalışmalarımız Devam Ediyor


Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremlerinin ilk saatleriyle sahaya inen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanlarımız öncelikli olarak vatandaşlarımızın barınma ve gıda ihtiyaçlarının giderilmesi için çaba sarf etti.

Binaları yıkılan ve yakınlarını deprem felaketinde kaybeden vatandaşlarımızla da ilk günden bu yana ilgilenen ve bu süreci en hızlı şekilde atlatmaları için çalışan Kırmızı Yelekliler 11 ilçemizde 49 farklı bölgede görev yapmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçelerimizde yaşanan deprem sonrası barınma merkezlerine yerleşen vatandaşlarımıza yönelik hizmetler sunmaya başladı.

Barınma Merkezleri dışında evinde veya bireysel çadırlarda kalan vatandaşlarımız içinse Mobil Sosyal Hizmet Merkezimizle vatandaşlarımıza Psikososyal Destek Hizmeti sunulmaya çalışıldı.

6 Şubat Depremleri sonrasın başlayan psikososyal destek hizmetlerimizden bu güne kadar 90.639 hane ile görüşme sağlanmış, 508.814 kişiye Psikososyal Destek hizmeti sunulmuştur.

Bunun yanında bazı veriler ise şu şekilde gerçekleşmiştir.

Depremin ilk gününden bugüne kadar toplamda 1515 işitme engelli vatandaşımıza hizmet verilmiştir.

Psikososyal Destek Çağrı Merkezi aracılığıyla 3242 vatandaşımızın talebi karşılanmıştır.

Engelli ve Yaşlı alan taraması ile 13.183 kişiye 281 engelli ve 40 Yaşlı tespit edilmiş bakım ve destek süreci koordine edilecek ve vatandaşlarımızın ilgili kuruluşlara tertibi gerçekleştirilecektir.

302 adet tekerlekli sandalye vatandaşlarımıza ulaştırılmıştır.

Bu destekler çadırkentlerde, konteyner kentlerde, az hasarlı veya evleri hasarsız olup evlerine dönen vatandaşlarımıza hanelerinde sağlanmaya devam edilirken hane ziyaretlerimizle vatandaşlarımızın ihtiyaç ve talepleri diğer kamu kurumlarımızla sağlanan koordinasyonla giderilmeye çalışılıyor.