…
…
…
…
…
…
…
…
10 Haziran 2023, Cumartesi Kahramanmaraş,Türkiye

Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş İl Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda Çalışanlarımızla Bir Araya Geldi


Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş İlimize yaptığı ziyarette İl Müdürlüğümüz ve diğer il müdürlüklerimizden depremzede vatandaşlarımıza psikososyal destek vermek için gelen çalışanlarımızla İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda bir araya geldi.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada;

“Bugün ilimizin 52 farklı bölgesinde, Depremin ilk anından bugüne kadar;

İl Müdürlüğü olarak 345, diğer illerden gelen 1479, sivil toplum kuruluşlarımızdan ise 63 olmak üzere toplam 1887 yüreği güzel psikososyal destek çalışanımız geçici barınma noktalarında destek müdahale hizmeti yürütmüştür.” dedi.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya konuşmasının devamında;

Psikososyal Destek hizmeti kapsamında 98.610 hane ile görüşme sağlanmış olup 500.000 den fazla kişiye hizmeti sunulduğunu, ayrıca Psikososyal Destek Çağrı Merkezi aracılığıyla 8191 vatandaşımızın talebi de karşılandığını, Engelli ve Yaşlı alan taramaları ile 13.062 kişiye ulaşılarak bu kişilerin bakım ve destek sürecini koordine edildiğini ve ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ilgili kuruluşlara tertibi gerçekleştirildiğini belirtti.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya;

“Hizmet alan ve hizmet verenin insan olduğu bir Bakanlığın mensupları olarak çok önemli bir sorumluluğu icra ettiğimizin bilincindeyiz.

Tüm mesai arkadaşlarıma; yol arkadaşlıkları, gönülden ve özverili çalışmaları, yaptıkları ve yapacakları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha güzel hizmetler üretmek dileğiyle, teşriflerinizden dolayı zat-ı alinize şükranlarımı sunuyorum ”diyerek sözlerini tamamladı

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş çalışanlarımıza yönelik gerçekleştirdiği konuşmada;

Psikososyal Destek Ekiplerinin yaptığı çalışmaların tüm dünyanın fark ettiğini belirten Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, “O yüzden sizlere en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Siz bu işe kalbinizi vermeseniz bu işi yapamazsınız” dedi.

Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, göreve başlamasının ardından ilk ziyaretini Kahramanmaraş'a gerçekleştirdiğini ve bölgede yapacak çok işlerinin bulunduğunu dile getirdi. Eksik ve ihtiyaçları yerinde görmek, tespitleri yapmak için incelemelerde bulunduklarına dikkati çeken Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, şunları kaydetti:

Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş “15 ilden personelimiz Kahramanmaraş'ta çalışmalarını yürütüyor” dedi.

Psikososyal destek personelimizin ihtiyacı karşılayacak düzeyde olduğunu ve ihtiyaç duyulması halinde bu sayıyı artırabileceklerini belirten Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, personelinde sahada tespit ettiği durumlar hakkında çalışanlarımızdan bilgi aldı.

İlimizde ihtiyaç durumunda ola kız çocuk evleri sitesinin yapılması için yürüttükleri çalışmaların sonuna gelindiğini aktaran Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, "Onikişubat ilçesi Önsen Mahallesi'nde Hazine'ye ait yaklaşık 25 bin metrekarelik arsa il müdürlüğümüze tahsis aşamasında. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüzce yapılacak zemin etüdünün uygun olması halinde bu tahsis yakın zamanda gerçekleşecek. Tahsisin hemen ardından da inşallah ilk kazmayı vurarak yeni kuruluşumuzu hizmetinize sunacağız." bilgisini verdi.