…
…
…
…
…
…
…
…
01 Ekim 2021, Cuma Ankara,Türkiye

Bakanımız Sayın Derya Yanık, Dünya Yaşlılar Günü’nde Huzurevi Sakinleriyle Bir Araya Geldi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık, "Yaşlılık, Allah'ın bir lütfu. Herkese de nasip olmayan bir lütuf. Yaşlandığımız ve bu lütfa mazhar olduğumuz için şükretmemiz gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Bakanımız Sayın Derya Yanık, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Ankara Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Huzurevi sakinlerinden Doğruer Kubilay'ın yaptığı ve aralarında Anıtkabir ile Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin de bulunduğu maket sergisini gezen Yanık, Kubilay'dan maketlerin yapımı hakkında bilgi aldı.

Bakanımız Sayın Derya Yanık, daha sonra Turkcell ile yapılan protokol kapsamında oluşturulan Dijital Bahar Odası'na geçerek huzurevi sakinleriyle tabletten tavla oynadı.

İstanbul'daki Maltepe Huzurevinde kalan yaşlılarla görüntülü görüşen Bakanımız Sayın Derya Yanık, bir süre sohbet ettiği huzurevi sakinleri nezdinde bütün yaşlıların 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü kutladı.

Buradan huzurevi bahçesinde oluşturulan bocce oyun alanına geçen Bakanımız Sayın Derya Yanık, bir süre oyunu oynadı, ardından yaşlılardan oluşan iki takım arasındaki mücadeleyi takip etti.

Bakanımız Sayın Derya Yanık, maç sonunda günün anısına iki takıma da dostluk kupası takdim etti.