…
…
…
…
…
12 Ağustos 2021, Perşembe Kahramanmaraş,Türkiye

ASDEP Personelimizle İl Müdürlüğümüz Konferans Salonunda Bir Araya Geldik


İl Müdürümüz Mutlu Kaya ile birlikte İl Müdür Yardımcılarımız Mustafa Kaplan, Bayram Paksoy, Gözde Cerit Ali Arslan Sak İl Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezlerinde görevli Aile Sosyal Destek Projesinde (ASDEP) 63 meslek elemanıyla bir araya geldi.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya yaptığı konuşmada; “Bakanlığımızın bugüne kadar yürüttüğü hizmetleri daha ileriye götürmek için hayata geçirilen Aile Sosyal Destek Programı, devletimizin alandaki yeni gücü olma yolunda ilerliyor. ASDEP’le birlikte ailelerimizin ve dezavantajlı bireylerimizin sosyal yardım ve hizmet ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek, durumlarına uygun olan hizmetlerden yararlanmalarını sizlerin yaptığı bu ziyaretler sonucu sağlıyoruz ”dedi

İl Müdürümüz konuşmasında;

“2021 yılının ilk yedi ayında 29.592 hane ziyaretinde 14.649 kişi ile görüşme gerçekleştirilmiştir. Bu ziyaretlerde sisteme 21.452 vatandaşımızın kaydı yapılmıştır.

Başlangıcından günümüze ASDEP verilerimizin genel durumu ise 107.116 hanede 81.931 kişi ile görüşülerek 151.691 vatandaşımızın sisteme kaydı yapılmıştır.

Sisteme kayıt edilen 1157 vatandaşımız sosyal ve ekonomik destek, 2322 vatandaşımız engelli evde bakım hizmet modelimizden yararlandırılırken, toplam da 7369 vatandaşımız bakanlığımızın hizmet modellerinden yararlandırıldığını” belirtti.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya;

Program kapsamında ilimizde İl Müdürlüğümüzün girmediği hane, ihtiyaç sahibi olup ta dokunmadığı vatandaş, ihtiyaç sahibi olmasa dahi selam vermediği hane kalmaması gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.

İl Müdür Yardımcılarımızda görevleri ve hazırlanan projeler hakkında yaptıkları sunumlar sonrasında İl Müdürümüz Mutlu Kaya ve İl Müdür Yardımcılarımız programa katılan ASDEP çalışanlarımızın sahada yaşadıkları soru ve sorunlara yönelik katılımcıları dinledi.

Ayrıca programda sahada görev alan personelimiz için hazırlanan Bakanlık logolu kıyafetler teslim edildi.