…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Haziran 2022, Cuma Kahramanmaraş,Türkiye

Ailede Babanın Rolü


İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda Babalar Günü vesilesiyle kuruluşlarımız tarafından birçok program ve ziyaretler gerçekleştirilmeye devam ediliyor.

Bağlı kuruluşumuz Onikişubat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüz tarafından İl Müdürlüğümüz Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonunda düzenlenen Ailede Babanın Önemi konulu eğitime Onikişubat ilçe Kaymakamımız Serkan Keçeli, İl Müdürümüz Mutlu Kaya Onikişubat Muhtarları Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Gürbak, Onikişubat İlçemizde hizmet veren Muhtarlar ile hizmet modellerimizden yararlanan vatandaşlarımız katıldı.

Toplumun Temel Direği Aile, Ailenin Temel Direği ise Baba

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Mutlu Kaya;

Toplumun temel direğinin aileailenin temel direğinin ise baba oluşturmaktadır. Sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen babalarımız, aile ve toplum hayatının yapıtaşlarındandır” dedi

İl Müdürümüz Mutlu Kaya “Bizleri hayata hazırlayan, destek olan, sevgisi ve güveni daima aranan babalarımız, vazgeçilmez değerlerimiz, hayat zenginliğimizdir. Babalık kendi başına çok kıymetli olmasının yanı sıra ağır ve önemli bir sorumluluktur. Sizlere bu noktada verdiğiniz emeklerden ve fedakarlıklardan dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya konuşmasının devamında; “Ebevyn olarak babanın rolü konusunda eğitimler düzenlendik. İl Müdürlüğümüz olarak bu eğitimlerimizin de devamını getirmek üzere planlamalarımızı yaptık. Bu anlamlı gün kapsamında da eğitimler ve ziyaretler düzenleyerek babalarımızla bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi

İl Müdürümüz Mutlu Kaya sözlerini “Katılımlarından dolayı Sayın Kaymakamımıza şükranlarımı sunarken çocuklarımıza verdiğiniz destekten dolayı da siz değerli katılımcılarımıza tekrar teşekkür ediyorum ve babalar gününüzü kutluyorum” diyerek tamamladı.

Yaşınız Kaç Olursa Olsun Baba Figürü Hayatınızın En Önemli Aktörüdür

Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli ise yaptığı konuşmada;

Babanın “Herkesin hayatında zor günlerinde elinden tutan, sıcak bir gülümsemesiyle kalbini ısıtan, sevgi ve güveni öğreneceği bir babaya ihtiyacı vardır. Yaşınız kaç olursa olsun baba figürü hayatınızın en önemli aktörüdür. Ailenin temel direği olarak görülen, güvenin, sevgi, saygı ve otoritenin sembolü babalar,  bir çınar ağacı gibi gölgesinde huzur bulduğumuz varlıklar olduğunu belirtti.

Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli konuşmasının devamında; “Geleneklerimize ve inancımıza göre ailenin temel direği olarak tanımlanan babalar aile değerlerimizin korunmasında, adalet, paylaşma, sorumluluk, sevgi, şefkat, saygı gibi hayati değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasında belirleyici bir rol üstlenmektedir” dedi

Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli sözlerini “Bu düşüncelerle; başta ülkemizin birlik ve beraberliği yolunda canlarını feda eden şehitlerimiz ve onların değerli babaları olmak üzere, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak tüm aile fertlerini güven bağı ile birbirine bağlayan, aile ve toplum hayatının omurgasını oluşturan babalarımızın Babalar Günü’nü kutlar, kendilerine aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dilerim.'' Diyerek tamamladı.

Onikişubat Kayamamımız Serkan Keçeli, İl Müdürümüz Mutlu Kaya ile birlikte katılımcılara karanfil takdim etmesiyle program tamamlandı.