…
…
…
…
…
…
…
…
08 Mart 2021, Pazartesi Kahramanmaraş,Türkiye

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Sayın Valimiz Çevirimiçi Toplantıda Çalışan Kadınlarla Bir Araya Geldi


8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Sayın Valimiz Ömer Faruk COŞKUN’un Covid-19 sürecinde en yoğun çalışmakta olan meslek gruplarında yer alan çalışan kadınlarla çevirim içi bir araya geldi.

Yoğun Bakım Hemşiresi, Filyasyon Ekibi Görevlisi, Komiser, Fabrika Çalışanı, Ceza İnfaz Memuru, Market Çalışanı, Basın Mensubu, Huzurevi Çalışanı, Kadın Kooperatifi Üyesi, Güvenlik Görevlisi, ASDEP Görevlisi olarak ilimizde çeşitli iş yerlerinde ve kurumlar da görev alan çalışan kadınlarla bir araya gelen Sayın Valimiz Ömer Faruk COŞKUN;

“Gelecek sene bu pandeminin bitmiş olmasını arzu ediyoruz. Bu buluşmayı inşallah yüz yüze yaparak sizlerin kadınlar günü kutlamak istiyoruz. Başta şehit annelerimiz ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın kadınlar günü kutluyorum. Kadınlarımız sevgiyi, fedakârlığı ve hayatın her alanında duyarlılığı temsil eden kişilerdir, biz öyle kabul ediyoruz. Özellikle ailenin ve huzurlu bir toplumun temel direğidir, taşıdır. Kadınlarımızın üretkenliği ve çalışkanlığıyla ailesine ve topluma katkı sağlaması, hayatın her alanında etkin bir şekilde yer alması bizleri mutlu ve memnun etmektedir. Tarih boyunca her zaman kadınlarımız kurtuluş mücadelemiz dahil her alanda ön planda olmuş, üzerlerine düşen görevi her zaman layıkıyla yapmıştır. Kadınlarımızın toplum hayatında her alanda var olması yer alması bizim çok önemsediğimiz bir husustur. Son yıllarda özellikle yapılan çalışmalarla, düzenlemelerle kadınlarımızın toplum hayatında daha çok yer alması için bir gayret içerisindeyiz. Bilindiği üzere dinimizde ‘cennet annelerin ayakları altındadır’ buyruğuna muhatap kişilersiniz özellikle anne kimliğiyle. Bu çok önemli bir anlayışının tezahürüdür. Bu vesileyle de kadınlarımıza yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığında her zaman karşısında olduğumuzu bilinmesini isterim. Tekrar ben bu duygu ve düşüncülerle kadınlar gününüzü kutluyorum. Nice yıllara sağlık ve afiyet içerisinde ulaşmanızı temenni ediyorum” dedi.

İl Müdürlüğümüzde görevli ASDEP personellerimiz sahada hane ziyaretindeyken katıldılar. Çevirimiçi toplantıya katılan çalışan kadınların tamamına dinleyen Sayın Valimiz Ömer Faruk COŞKUN katılımcıların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak toplantıyı tamamladı.