…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
08 Mart 2022, Salı Kahramanmaraş,Türkiye

8 Mart Dünya Kadınlar Günü İl Müdürlüğümüzün Düzenlediği Programlarla Kutlandı


Valiliğimiz Koordinasyonunda, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İl Müdürlüğümüz iş birliğinde, “Güçlü Kadın Güçlü Türkiye” temasıyla ilimizde birçok etkinlik düzenlendi.

Sayın Valimizin Eşi Sevilay Coşkun Hanımefendi, Büyükşehir Belediye Başkanımızın Eşi Leyla Güngör ile birlikte Yöneticileri ve çalışanları kadın olan bir tekstil fabrikasını ziyaret düzenlendi. Yine İlimizde şubesi bulunan Türk Kadınlar Birliğinin açtığı sergi gezilirken, İl Müdürlüğümüzce Dulkadiroğlu Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen  “Finansal Okur Yazarlık” eğitimlerine katılan kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Gününü kutladı.

Değişen Dünyada Kadın Olmak

Bu programların yanında İl Müftülüğünün düzenlediği "Değişen Dünyada Kadın Olmak" konulu panelde İl Müdür Yardımcımız Gözde Cerit “Aileyi Güçlendirici Etkisiyle Kadın” konusunda, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi iş birliğinde “Kadın Buluşmaları” konulu düzenlenen panelde ise ŞÖNİM çalışanımız Sosyal Çalışmacı Zehra Köroğlu “Kadının Korunması ve Güçlendirilmesi” konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Panellerin yanı sıra İl Müdürlüğümüz ve İl Müftülüğü işbirliğinde Geçici Barınma Merkezinde yaşamını sürdüren kadın sığınmacılara yönelik Erken Yaşta ve Zorla Evlilikler hakkında ana dillerinde eğitim gerçekleştirilirken İlimizin ulusal yayıncı kuruluşu Aksu TV’de yayınlanan Güne Başlarken Programına konuk olan İl Müdürlüğümüz çalışanı Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Derya Kurtoğlu ise Finansal Okuryazarlık konusuyla vatandaşlarımıza bilgilendirmelerde bulundu.

9 ilçemizde bulunan Sosyal Hizmet Merkezlerimizin çalışanları 11 İlçemizde temasıyla 11 ilçemizin tamamında yaptıkları ziyaretler ve düzenledikleri etkinliklerle kadınlarımıza ulaştılar.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya, İl Müdürlüğümüzde ve kuruluşlarımızda çalışan kadın personelleri ziyaret ederek, kadın çalışanlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İl Müdürümüz Mutlu Kaya yaptığı açıklamada

Kadınların, yaşamımızın her anında yanımızda olan, bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, eğiten, sevgisi ile kuşatan ve şefkatli yürekleriyle bir an olsun bile bizleri yalnız bırakmayan, en değerli varlıklarımız olduğunu kaydeden İl Müdürümüz Mutlu Kaya, aydın, umutlu, verimli, sağlıklı yarınlara ancak ve ancak kadınların üretimiyle ulaşılabileceğini vurguladı.

 “Kadınlarımızın, hayatın her alanına etkin bir şekilde katılmalarına olanak sağlamak toplumumuzun ortak sorumluluğudur. Çünkü kadınlarımız yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillenmesine herkesten daha çok katkı sağlamaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Kahramanmaraş İl Müdürlüğü olarak bizler de bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeye, kadınlarımızı her platformda desteklemeye ve pozitif ayrımcılıkla yanlarında olmaya var gücümüzle gayret ettik, etmeye de devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm şehit anneleri ve eşleri olmak üzere; yaşamın her anında her türlü fedakârlıkta bulunan, yokluğumuzu ve sıkıntılarımızı paylaşan, her zaman yanımızda olan tüm fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum” dedi.