…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2022, Cuma Kahramanmaraş,Türkiye

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Kapsamında Farkındalık Çalışmaları


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak birçok farkındalık faaliyetiyle şehrimizde çalışmalar yaptık.

“Ekmeğimiz Aşımız, Kadınlar Baş Tacımız”

Bu farkındalık faaliyetleri ise Kadın Sivil Toplum Kuruluşları ve STK’kaların Kadın temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen yemek programı, Kamu Kurumlarının yemekhanelerinde Servis tepsileri veya masalarda “Ekmeğimiz Aşımız, Kadınlar Baş Tacımız” sloganlı servis altlıkları kullanılması, toplu taşıma araçlarının 25 Kasımda Kadınlara ücretsiz hizmet vermesi ve İl Müdürümüz Mutlu Kaya’nında katıldığı İl Müdürlüğümüz çalışanlarının toplu taşıma araçları içerisinde farkındalık oluşturulması için afiş, broşür ve karanfil dağıtması ile devam etti.

Şehrimizin Uluslararası Markaları 25 Kasım’ a Sahip Çıktı.

Ülkemizde tanınmış markalar Mado ve Alpedo-Kervan gruplarının işletmelerine gelen misafirlerine yönelik farkındalık çalışmaları düzenlenirken yerel esnaflarımızda bu konuda tam destek sağlayarak farkındalık çalışmalarına katkı sağladılar.

Kuaförler ve Gelinlik Satan Esnaflardan Duyarlılık

KADEM Kahramanmaraş Temsilciliği ve İl Müdürlüğümüz işbirliğinde hazırlanan ve Berberler ve Kuaförler Odası ile Terziler ve Konfeksiyoncular odasının katkısıyla erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele için 18 yaş altı gelin ve damatlara hizmet verilmemesine yönelik başlatılan kampanya oldu. Kampanya esnaflardan yoğun ilgi görürken esnaflarımız zaten hizmet vermediklerini ancak bundan sonra daha dikkatli olacaklarını belirttiler.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya programlarda yaptığı açıklamalarda;

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, İl Müdürlüğü çalışanlarımız şehrimizde bir farkındalık oluşturmak için 365 gün çalışıyor ancak bu güne özelde birçok etkinliği yaptılar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız her an dezavantajlı duruma düşen vatandaşlarımızın yanında. Ancak Başlatılan Ulusal Hane Ziyaretleriyle sorunları olan vatandaşımızın bizlere gelmeden yerinde evinde tespit ederek mağduriyet oluşmadan müdahale etmek çabası içindeyiz. Bunu da şehrimizde gerçekleştirmeye başladık” Diyerek sözlerini tamamladı.