…
…
…
…
…
…
24 Nisan 2020, Cuma Kahramnmaraş, Türkiye

23 Nisan Coşkusuna Çocuklarımız Resimleriyle Katıldı


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı korona virüs salgını nedeniyle bu yıl ülkemizde ve dünyada evlerde kutlanmak zorunda kaldı.

Ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılı bu yıl evlerde kutlanırken Cumhurbaşkanlığımızın organizasyonunda halkımız 21.00 de balkonlarında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ la birlikte İstiklal Marşını okudu. İstiklal Marşına İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarda kalan çocuklarımız da katılım sağladı.

Ayrıca gün içerisinde grup sorumlusu öğretmenlerimiz de çocuklarımıza Cumhuriyetin kuruluşu hakkında bilgilendirmeler yaparken çocuklarımız ise bu çoşkuyu evde kal sloganıyla birleştirerek resimlerine yansıttılar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında açıklama yapan İl Müdürümüz Mutlu Kaya;

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nin açılış yıl dönümünü ve dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nı büyük coşku ve gururla kutluyoruz.

Çocuklarımızın refah düzeylerini yükselttiğimizi kurumlarımızda kalan çocuklarımızdan daha net görmekteyiz. Bu refah düzeyi dahi yeterli olmayabilir, daha müreffeh bir dünyada yaşam sürebilmeleri için çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla devam ettiriyoruz. Umudumuz odur ki; çocuklarımız zengin kültürümüzden, bağımsızlık mücadelemizden ve bu toprakların değerlerinden güç alarak ülkemizi daha da ileri seviyelere taşıyacaklardır.

İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını, bu vatanı için canını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Geleceğin yetişkinleri olarak topluma yön verecek çocuklarımızın ise dünya üzerinde tek olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nı kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı.