…
17 Ocak 2020, Cuma Kahramanmaraş,Türkiye

2020 Yılının İlk Erişilebilirlik Komisyon Toplantısı Yapıldı


2020 yılının ilk Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Toplantısı İl Müdürlüğümüz Adil Erdem Bayazıt Toplantı salonunda yapıldı.

Vali Yardımcımız Fatih Damatlar’ ın başkanlık yaptığı toplantıya İl Müdürümüz Mutlu Kaya Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonunda görevli kamu kurum temsilcileri ve ilimizde faaliyet gösteren komisyon üyesi sivil toplum kuruluşları katıldı.

İl Müdürümüz Kaya toplantı sonrasında Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme hizmetleri üzerine yaptığı açıklamada;

“Bakanlık olarak tüm vatandaşlarımızın hizmetlerimizden eşit olarak yararlanmaları için mesai yapıyoruz. Evrensel erişilebilirlik standartlarına odaklanan 'herkes için tasarım herkes için eşit hizmet' prensibi ile hizmet veren bakanlığımızın talimatları doğrultusunda  hareket kısıtlılığı olan  vatandaşlarımıza engel olan yapım, üretim hatalarının ortadan kaldırılması için denetlemeleri komisyon olarak yapıp eksiklikleri ortaya koyuyoruz. Denetlemeleri yapılan binaların, açık alanların erişilebilir olması için çalışıyoruz.

Birkaç yıldır şehrimizde yapılan denetlemeler neticesinde bina, park ve araçlarda bazı düzenlemeler yapıldığını verilen erişilebilir bina sertifikalarından ve komisyon raporlarından da görülmektedir.

Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme komisyonu denetimlerine Sayın Cumhurbaşkanımızın 2020 yılını erişilebilirlik yılı ilan etmesi nedeniyle daha yoğun bir şekilde devam edecek. Komisyon Kahramanmaraş’ın engelsiz bir şehir haline gelmesi için vatandaşlarımıza, tüzel kişilere ve kamuya ait bina açık alan vb. yerlerdeki eksiklikleri belirleyerek erişilebilir hale getirilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasını takip edecektir” dedi.